Therese Lindgren i Avskalat: "Nu lider jag bara av paniksyndrom och superhypokondri"

Therése Lindgren i Avskalat: "Nu lider jag bara av paniksyndrom och superhypokondri"

  • Viaplay
Moa Andersson
13 februari 2023 kl. 00:01

Therése berättar om sina diagnoser i intervjuprogrammet "Avskalat"

Pär Johansson möter influenser Therése Lindgren för ett djuplodande samtal om diagnoser, att inte ha några vänner och hur uppbrottet med fästmannen lindrades med alkohol.

AvskalatViaplay är ett spännande format där den normalstörda och passionerade Pär Johansson, grundare och ledare av Glada Hudik-teatern, möter människor i ett samtal om livet, allt mittemellan och mer därtill.

Tittarna kan förvänta sig personliga och igenkännande samtal med framgångsrika människor från olika branscher. Som gäster medverkar Nour El Refai, Fredrik Reinfeldt, Therése Lindgren, Anis Don Demina och Camilla Läckberg.

Therése Lindgren i Avskalat: "Nu lider jag bara av paniksyndrom och superhypokondri"
Therése Lindgren i Avskalat. Foto: Viaplay.

Nu lider Therése "bara" av paniksyndrom, superhypokondri och GAD

Pär Johansson brukar säga att alla människor har en diagnos, bara att de inte har fått den än. Han frågar Therése Lindgren vad det är för diagnoser hon har egentligen.

– Jag har fått flera diagnoser under årens lopp, särskilt när jag gick i terapi, men i dagsläget lider jag nog "bara" av paniksyndrom, är super hypokondrisk och GAD som är generaliserat ångestsyndom. Jag tror det är de problemen som jag har, säger Therése. 

Therése Lindgren i Avskalat: "Nu lider jag bara av paniksyndrom och superhypokondri"
Therese Lindgren i Dumpad. Foto: SVT.

"Diagnoser sätts på unga människor utan att man tar hänsyn till omgivningen"

Therése tror inte det är bra att få diagnoser på allt, men att det är till stor nytta för många som tycker det är en befrielse att få en diagnos för att man äntligen få hjälp.

Pär menar att ibland sätts en diagnos framför människan och det är då människan är så mycket mer än diagnosen. Han undrar vad Therése tycker om detta egentligen. 

– Ibland kan diagnoser sättas på unga människor utan att man tar så stor hänsyn till omgivningen. Alltså ett barn som växer upp i en stökig miljö agerar på ett visst sätt och får till exempel en ADHD-diagnos utan att man ser hur hemförhållandena är, berättar Therése.

Hon förklarar vidare att hon läser mycket kring ämnet och att det är en växande trend att fler och fler försöker få sin diagnos avskriven. Just eftersom man inte längre känner igen sig i de kriterierna som diagnosen sätter på en när man har vuxit upp eller kommit ur den destruktiva situation man befunnit sig i.

"Avskalat" avsnitt 4 med Therése Lindgren ser du i dag på Viaplay.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL