Svenska tittarna fastnålade framför ny detektivthriller med Russell Crowe

Svenska tittarna fastnålade framför ny detektivthriller med Russell Crowe

  • Viaplay
Axel Diedrichs
Uppdaterad 18 september 2024 kl. 10:16 | Publicerad 17 september 2024 kl. 16:08

”Sleeping Dogs” går som tåget

Russell Crowe är aktuell med en ny detektivthriller vid namn ”Sleeping Dogs” som nu är bland de mest streamade av svenskarna på Viaplay.

För knappt en månad sedan släppte Amazon Prime Video storfilmen Land of Bad med Liam Hemsworth och  Russell Crowe i huvudrollerna. Nu är den sistnämnde av dem återigen aktuell på streamingmarknaden – den här gången med sin nya detektivthriller Sleeping Dogs som finns att se på Viaplay.

I denna mysteriedrivna berättelse spelar Crowe en före detta mordutredare som lider av minnesförlust och som snart tvingas lösa ett brutalt mord. Längs vägen gör han skrämmande upptäckter som avslöjar hemligheter från det förflutna. Bland hans motspelare finns Marton Csokas, Karen Gillan och Tommy Flanagan som också var med och gjorde den ikoniska actionfilmen Gladiator

LÄS OCKSÅ: En av Liam Neesons bästa actionthrillers från 2020-talet – nu på TV4 Play

Tommy Flanagan och Russell Crowe i "Sleeping Dogs". Foto: The Avenue.

Detektivthrillern ”Sleeping Dogs” med Russell Crowe hyllas av tittarna

Det är sedan gammalt att Viaplays prenumeranter älskar en stjärntät thriller. Sleeping Dogs är nu tvåa bland deras mest populära filmer med endast den romantiska komedin Anyone But You före. Det är roligt att Sleeping Dogs får upptäckas här hemma i Sverige – än så länge har den inte fått särskilt mycket internationell uppmärksamhet. Men de som sett den verkar främst vara positivt inställda. På filmdatabasen Rotten Tomatoes anser hela 87% av de som röstat att Sleeping Dogs är bra eller bättre

Så här skriver några av användarna som tagit sig tiden att berätta vad de gillar med filmen: 

Sleeping Dogs är en välgjord kriminalthriller med en stark huvudroll av Russell Crowe och ett engagerande mysterium.

– En utmärkt film som kommer att få dig att undra, under hela filmen, vem som talar sanning och vem som ljuger. Jag rekommenderar starkt att du ser den.

– Helt briljant. Fantastisk prestation av Crowe som vanligt [...] Börjar lyssna mer på publikrecensioner snarare än kritiker.

– En av de bästa kriminalhrillerna på senare tid från Hollywood!

– Håller en på helspänn. Russell Crowe var fantastisk, och det höll mig i spänning hela tiden. Ett måste att se.

LÄS OCKSÅ: Nya kriminalserier hösten 2024 – Filmtopp listar

Flera tittare varnar dock för att filmen behöver ens tålamod då den ofta rör sig framåt i en långsam takt, vilket trailern nedan också indikerar:

Blandat mottagande från kritikerna

Medan majoriteten av tittarna gillar Sleeping Dogs verkar kritikerna desto mer kluvna. Tunga pjäser som Chicago Sun-TimesVariety och The Guardian ger den alla bra betyg samtidigt som The Hollywood Reporter och Screen Daily sågar den. De sistnämnda påstår att filmen tar rygg på för klichéer. Alla är dock enade om att Crowe gör en fantastisk prestation.

Vad du själv tycker om Sleeping Dogs kan du ta reda på genom att se den på Viaplay där den nu finns att streama.

Filmtopp håller dig uppdaterad med vad som sker på bio- och streamingmarknaden. Följ oss på Facebook för att inte missa något av våra tips.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL