Spännande dramathriller med Christian Bale nu på Viaplay

Spännande dramathriller med Christian Bale nu på Viaplay

  • Viaplay
Emil Oscar Rasmussen
09 september 2024 kl. 20:00

Missa inte Bales bortglömda pärla

En av Christian Bales mer underskattade filmer finns nu att streama på Viaplay – passa på att se stjärnan i kriminaldramat "Harsh Times".

Oscarsvinnaren Christian Bale har varit med i en stor mängd hyllade filmer, från Christopher Nolans Batman-trilogi till favoriter som American Hustle (2013), The Prestige (2006) och American Psycho (2000), för att bara nämna några.

Med så många succéer på meritlistan är det bara naturligt att en och annan film faller i glömska eller gör ett mer blygsamt avtryck – trots att de är mycket sevärda. En sådan titel är kriminaldramat Harsh Times från 2005, som regisserades av David Ayer, regissören med filmer som The Beekeeper (2024), Fury (2014) och End of Watch (2012) på sitt CV.

Sedan en tid tillbaka har du möjligheten att streama Harsh TimesViaplay.

Spännande dramathriller med Christian Bale nu på Viaplay
Foto: Nordisk Film.

Se Christian Bales thriller "Harsh Times" på Viaplay

Kvällens tips "Harsh Times" är ett kriminaldrama med inslag av såväl action som thriller, och följer Jim Davis (Bale), en tidigare Army Ranger som lider av PTSD från sin tjänstgöring och som nu försöker få jobb hos polisen i ett Los Angeles där våldet riskerar att komma emellan honom och hans bästa vän.

I filmen spelas bärande roller av Freddy Rodríguez, Eva Longoria, Tammy Tull och J.K. Simmons m.fl.

Ett blandat mottagande

Efter att "Harsh Times" hade premiär skulle det snart visa sig att filmen var en rejäl vattendelare bland såväl kritiker som publiken, vilket man också kan se på filmsajter som IMDb och Rotten Tomatoes. På den förstnämnda av dem har Harsh Times i skrivande stund betyget 6,8 av 10 – fullt dugligt men också långtifrån ett toppbetyg. På Rotten Tomatoes är polariseringen ännu tydligare. 48% av kritikerna ger filmen ett positivt omdöme och 55% av användarna.

Tycker du om Ayers End of Watch med Jake Gyllenhaal och Michael Peña finns det goda chanser att du även uppskattar Harsh Times. Det finns mycket som skiljer filmerna åt, men också en del beröringspunkter i bland annat känsla och tematik.

Passa på att se den spännande filmen på Viaplay för att avgöra vilket läger du väljer att sålla dig till.

"Harsh Times" med Christian Bale finns nu att streama på Viaplay.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL