Viaplay släpper reklamabonnemang – så mycket kostar det

Viaplay släpper reklamabonnemang – så mycket kostar det

Axel Diedrichs
06 augusti 2024 kl. 09:06

"Tillgängligt och relevant för en ännu större publik"

Viaplays prenumeranter får nu möjligheten att skaffa ett billigare abonnemang genom att välja ett film- och seriepaket med reklam.

Den som betalar för att kunna titta på filmer och serier på Viaplay betalar i dag 169 kronor per månad. Nu hoppar streamingtjänsten på trenden och släpper ett innehållspaket som finansieras med reklam, och som därmed får en lägre månadskostnad. 

Christian Albeck som är co-vd på Viaplay Group i Sverige, säger följande om lanseringen: 

– Vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder ett strålande erbjudande – Viaplay med reklam till ett ännu lägre pris! Genom att presentera vårt fantastiska innehåll i ett nytt prisvärt paket blir Viaplay tillgängligt och relevant för en ännu större publik. Vi ser fram emot höstens spännande lanseringar som publiken nu kommer kunna ta del av även på HVOD [Hybrid Video On Demand]

Så mycket kostar reklamabonnemang på Viaplay

Streamingtjänster som Netflix och Max har valt att börja erbjuda sina tittare möjligheten att betala en lägre månadsavgift i utbyte mot reklam. Nu vill även Viaplay ge sina prenumeranter fler alternativ när de väljer vilken abonnemangsform de vill ha. Det nya paketet "Viaplay Film & Serier med reklam" kostar 99 kronor per månad. Om du inte redan har Viaplay kommer de två första månaderna med detta paket att kosta 49 kr per månad.

För Netflix del har reklamabonnemang visat sig vara en framgångsrik väg då hela 45 procent av deras abonnenter väljer att nyttja denna lösning. I Sverige får vi dock fortfarande vänta på att den ska komma. Att Viaplay hinner före dem kan vara ett starkt konkurrensmedel på en streamingmarknad där tittare vill spara in så många kulor som möjligt.

Filmtopp håller dig uppdaterad om de senaste nyheterna på streamingmarknaden. Följ oss på Facebook för att diskutera allt som är nytt.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL