Programledaren misslyckas i Lyxfällan – total misär i premiären

Programledaren misslyckas i Lyxfällan – total misär i premiären

  • Viaplay
Sofie Landgren
20 augusti 2024 kl. 15:00

Magdalena får inte ihop budgettavlan – deltagaren får ta hjälp av familjemedlem

Det har blivit dags för premiären av "Lyxfällan" (säsong 35) på Viaplay och TV3 och det blir minst sagt en kämpig start för både deltagare och programledare Magdalena Kowalczyk som inte lyckas hitta en lösning.

Premiär för lyxfällan
Foto: Viaplay.

Total misär i premiären av "Lyxfällan" – Magdalena lyckas inte hjälpa deltagaren

Nu är "Lyxfällan" tillbaka med nya avsnitt på Viaplay och TV3 där modiga familjer och privatpersoner får hjälp med att reda ut sina ekonomiska bekymmer. Lyxfällans team, som främst består av programledarna Magdalena Kowalczyk och Magnus Hedberg, hittar vanligtvis lösningar som kräver både små och stora uppoffringar som leder till en lösning.

Men, under säsongspremiären kan inte ens ekonomiexperten Magdalena komma fram till en lösning för kvällens deltagare.

Mia söker hjälp för att få ordning på sin ekonomi

Tvåbarnsmamman Mia har en pågående skuldsanering som är klar juni 2026, men oroar sig redan nu över hur hon ska leva efteråt. I dagsläget behöver Mia låna pengar varje månad av nära och kära för att klara av att få vardagen att gå ihop och betala räkningarna för att inte riskera att bli av med sin skuldsanering. Mia har tillsammans med programledare Magdalena under veckan lyckats sälja en del av Mias tillhörigheter och fått ihop 26 000 kr, men tack vare ärenden hos både Kronofogden, inkasso och privata skulder lyckas inte ens Magdalena få ihop en fungerande ekonomisk plan på budgettavlan.

– Vi fick in 26 000 kr, 17 000 gick direkt till att släcka återkravet från försäkringskassan, skuldsaneringen existerar fortfarande. Därefter hade vi ett gäng ärenden som tickade hos kronofogden och inkasso. Och in i det sista fick jag det inte att gå ihop ens med de 9 000 kr som var kvar, säger Magdalena under avsnittet.

Premiär för Lyxfällan 2024
Foto: Viaplay.

En räddande ängel kliver in och hjälper Mia

Mia har dock tur. Hennes bonusmamma Ulrika, som även tidigare har hjälpt henne genom att låna ut pengar, kliver in igen och lånar ut ännu mer pengar vilket leder till att Mia nu kan betala av alla skulder till Kronofogden.

– Bonusmamma Ulrika lånar dig ytterligare 5 000 kr, och med de pengarna tillsammans med resten av dina försäljningspengar kunde vi helt betala av dina kronofogdsärenden, säger Magdalena till Mia.

Slutet gott för både Mia och hennes barn tack vare bonusmamma Ulrikas heroiska insats. Vill du se hela avsnittet gör du det på Viaplay eller TV3 med start 20 augusti 20.00.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL