”Nagelbitande spänning” i populär överlevnadsthriller på Viaplay

”Nagelbitande spänning” i populär överlevnadsthriller på Viaplay

  • Viaplay
Axel Diedrichs
20 oktober 2024 kl. 21:00

Raka rör i uppskattade storfilmen med Gerard Butler

Bland de mest sedda filmerna på Viaplay just nu hittar vi actionthrillern "Plane" från 2023 med Gerard Butler.

Den större delen av skådespelaren Gerard Butlers karriär har vigts åt att göra benhårda action- och thrillerfilmer. När man tittar tillbaka på dem inser man snabbt hur många bra det blivit, och att Butler verkligen borde pratas om som en av de allra främsta actionskådisarna i modern tid. Ta bara filmer som Olympus Has Fallen, Den of Thieves, Hunter Killer, Machine Gun Preacher, Law Abiding Citizen och RocknRolla. Visst, de är inte mycket för finsmakaren men alla har de över 6,5/10 i betyg på IMDb, vilket är starkt inom en svår genre.

”Nagelbitande spänning” i populär överlevnadsthriller på Viaplay
Foto: Lionsgate.

Populär överlevnadsthriller på Viaplay ger ”nagelbitande spänning”

Förra året fick vi se Gerard Butler i ännu en sevärd actionthriller när fransmannen Jean-François Richets film Plane släpptes på bio. Här spelar Butler piloten Brodie Torrance som på grund av ett fruktat väder tvingas nödlanda ett passagerarflyg på en ö i Stilla Havet. Men att överleva landningen visar sig vara bara början – ön i fråga visar sig vara en enda stor laglös krigszon med aggressiva rebeller överallt. Kan Brodie hantera även den här svåra situationen och hjälpa dem ur knipan? 

– Det är just den här balansen mellan desperata handgemäng och komisk "Hollywood-action" där någon drar fram en bazooka, som hela tiden gör Plane till en underhållande bioupplevelse, skrev Filmtopps recensent Eric Diedrichs om filmen när det begav sig.

Han är inte den enda att uppskatta Plane – i Sverige har den 3,2/5 i betygssnitt av landets kritiker, och bland de som hyllar filmen finns Aftonbladet som menar att den bjuder på "nagelbitande spänning". Även internationella kritiker ger filmen ett bra snitt med poängen 62/100 på Metacritic.

Plane går att streama på Viaplay där den har en plats högt upp på listan över deras populäraste filmer.

Filmtopp håller dig uppdaterad med bra tips på filmer och serier.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL