Lögnen i Lyxfällan: Gifte sig med tjejen utan att berätta om enorma skulden

Lögnen i Lyxfällan: Gifte sig med tjejen utan att berätta om enorma skulden

  • Viaplay
Moa Andersson
10 september 2024 kl. 15:00

”Han sa att han inte hade några skulder”

När paret träffades var Lotta transparent med Marcus att hon oroade sig över sina egna skulder som hon samlat på sig från ett tidigare förhållande. Ett halvår efter de gift sig får hon veta att Marcus levt med en stor lögn.

Semesterresor, bilar och somrar på Öland – det är livsstilen Marcus och Lotta har unnat sig. Det Lotta däremot inte vetat om är att mycket av guldkanten betalats med lånade pengar och att Marcus har omkring 1 miljon kronor i skulder. Magnus Hedberg reser till paret i Borlänge med förhoppningen om att åtminstone kunna dämpa det ekonomiska fallet för paret. 

Lögnen i Lyxfällan: Gifte sig med tjejen utan att berätta om enorma skulden
Lotta och Marcus i "Lyxfällan". Foto: Viaplay / TV3

Ljög för sin partner om de ekonomiska problemen

Det var kärlek vid första ögonkastet och en vecka senare var Marcus och Lotta ett par. Deras romans startade när Lotta bjöd hem Marcus på tacos och sedan valde dem att flytta ihop. Snabbt in i relationen berättade Lotta att hon hade skulder efter ett tidigare förhållande och att det oroade henne. 

– Marcus sa att han inte hade några skulder och lovade att vi skulle hjälpas åt med mina, för att vi skulle lösa det tillsammans. I juni samma år som vi träffades så friade Marcus, han gick ner på knä när vi var på kryssning, berättar Lotta. 

Det var frid och fröjd, och Marcus var väldigt lycklig – han hade hittat sin livs kärlek. Men det var en sak som han inte hade varit helt ärlig med, sina skulder. Ett halvår ett bröllopet fick Lotta reda på Marcus lögn.

Marcus i Lyxfällan
Foto: Viaplay / TV3

"Jag skämdes"

När paret träffades, för ungefär fem år sedan, låg Marcus skuld på cirka 500 000 kronor. Han försäkrade Lotta om att han hade mycket pengar sparade på ett konto, där han hade upp mot 100 000 kronor vid ett tillfälle. Men det som Lotta inte visste var att det var belånade pengar.

– Vi gick in och skulle kolla Marcus kreditvärdighet för att ta ett samlingslån, när det visade sig att han hade väldigt dålig kreditvärdighet, säger Lotta.

Då förstod Lotta och hennes mamma att det var något som inte stämde. Det uppstod en stor besvikelse från Lottas sida, att Marcus hade ljugit och inte vågat vara ärlig med sin hustru. I dag har hon väldigt svårt att lita på honom.

– Jag skämdes, menar Marcus. 

Hur det går för Marcus och Lotta i ”Lyxfällan” ser du i dag, 10 september, på Viaplay och TV3.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL