Lindas destruktiva relation resulterade i ekonomisk kris och ”Lyxfällan”

Lindas destruktiva relation resulterade i ekonomisk kris och ”Lyxfällan”

  • Viaplay
Moa Andersson
03 september 2024 kl. 17:00

”Innan förhållandet hade jag aldrig haft avbetalning”

Linda drömmer om en framtid med hus och barn, men en destruktiv relation har resulterat i stora skulder och lån. Hon har levt impulsivt och lagt alla sina pengar på helt orimliga saker.

Linda i Umeå drömmer om en framtid med barn, familj och hus. Istället har hon levt impulsivt och lagt alla sina pengar på skotrar och diverse ridutrustning. Nu har verkligheten hunnit ifatt 31-åringen, som hoppas att Magnus Hedberg i Lyxfällan kan hjälpa henne på fötter igen.

Linda i Lyxfällan
Foto: Viaplay / TV3

"Betalade i princip allt"

Linda beskriver sin uppväxt som väldigt trasslig och brukar säga att hon har klarat sig själv sedan hon var 14 år gammal. 

– Mycket har jag förträngt, som verkar komma ifatt mig nu tyvärr. Och även mitt ekonomiska, att jag inte har lärt mig så mycket, berättar hon.

De ekonomiska bekymmerna började när Linda var i en destruktiv relation för fyra år sedan. Hon betalade allt och finansierade det med lån, men vill inte heller skylla ifrån sig och säger att det är hennes eget fel.

– När jag var tillsammans med mitt ex så var det jag som betalade i princip allt och då blev det väl att man finansierade sig med lån. Innan det där förhållandet har jag aldrig haft avbetalning på någonting.

Linda i Lyxfällan
Foto: Viaplay / TV3

"Kan inte sätta ner foten"

Kompisen och den tidigare kollegan Angelica förstod att det var något som inte stod rätt till. Hon beskriver att det var väldigt jobbigt att se Linda må så dåligt att hon kunde sitta och gråta på jobbet. 

– Man är för snäll och kan inte sätta ner foten, berättar Linda. 

Angelica förstod att Linda hade dålig ekonomi, men trodde att det löste sig när hon flyttade ifrån sin dåvarande pojkvän. Det gick fyra år och sedan ringde Linda och frågade om Angelica ville medverka i Lyxfällan.

– Då förstod jag att det inte var riktigt var löst, säger Angelica. 

"Lyxfällan" ser du på Viaplay och TV3.

LÄS OCKSÅ: Då har Camilla Läckbergs nya realityserie premiär på Viaplay

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL