Här är premiärdatumet för Lena Philipssons nya dramaserie: ”Äntligen”

Här är premiärdatumet för Lena Philipssons nya dramaserie: ”Äntligen”

  • Viaplay
Emil Oscar Rasmussen
10 oktober 2024 kl. 16:00

Kommer till Viaplay i november

Den folkkära artisten Lena Philipsson har en handfull skådespelarinsatser i ryggsäcken, men hon har aldrig spelat en större huvudroll – förrän nu. I november är det premiär för Philipssons dramaserie "På gatan där jag bor" på Viaplay.

Premiär i november för "På gatan där jag bor" med Lena Philipsson

Lena Philipsson är en av Sveriges kändaste och mest älskade artister. På meritlistan hittar vi dängor som "Det gör ont", "Dansa i neon" och "Kärleken är evig" för att bara nämna några. År 2005 släppte hon också låten "På gatan där jag bor", skriven av Tomas "Orup" Eriksson, och det är den som inspirerat Viaplays nya dramasatsning med samma namn.

På gatan där jag bor handlar om hur relationer i ett grannskap kan skakas om i grunden av kärlek och sorg. Inspelningen av serien inleddes redan hösten 2022 och premiären var ursprungligen planerad till 2023, men det är först nu den till sist bli av. I dag meddelar Viaplay att På gatan där jag bor kommer till streamingtjänsten och TV3 med premiär den 17 november.

– Det känns jättespännande att serien äntligen ska ha premiär. Jag är väldigt glad över att jag fått möjlighet att testa att skådespela i ett drama, säger Lena Philipsson i ett pressmeddelande från Viaplay.

Tidigare har Lena Philipsson skådespelat i en mindre roll i Enkelstöten (2017) samt i 2018 års julkalender, Storm på lugna gatan, men Viaplays nya originalserie blir hennes första stora huvudroll.

LÄS OCKSÅ: Nya filmer och serier på Viaplay i oktober 2024 – över 50 premiärer

Här är premiärdatumet för Lena Philipssons nya dramaserie: ”Äntligen”
Foto: Viaplay.

En stjärnspäckad ensemble i Viaplays originalserie

Det må vara Lena Philipssons namn som är det med störst stjärnglans på rollistan, men det finns en stor mängd välkända namn även i den övriga ensemblen, inklusive Claudia Galli Concha, Leif Andrée, Joel Spira, Katja Ernst och Ilkka Villi m.fl.

– Vi är stolta över att äntligen kunna presentera På gatan där jag bor på Viaplay och TV3. Ett mysigt höstdrama som blandar både skratt med lite tårar. Serien har både en enkelhet och ett djup, med många fina karaktärer och intressanta vardagsrelationer som jag tror många kan identifiera sig med, säger Alexander Tanno, Editor in Chief på Viaplay.

Lena Koppel (Hur många lingon finns det i världen?) har regisserat serien och Mikael Newihl (Max Anger) har skrivit manus.

LÄS OCKSÅ: Tunna blå linjen-stjärnan spelar huvudrollen i ny svensk satsning

En serie som "handlar om vanliga människor"

I "På gatan där jag bor" tar sig Lena Philipsson an rollen som Nina, en singelmamma med två tonårsbarn som bor på en idyllisk villagata. Hennes man gick bort för fyra år sedan och när sorgen var som tyngst blev grannarna hennes största stöd och Nina blev den som alla ville hjälpa. Efter att ha kämpat med att släppa taget och gå vidare med livet har Nina nu träffat Richard (Ilkka Villi) och vågar till sist låta sina känslor komma till ytan igen. Hennes nya relation ska dock visa sig påverka dynamiken i hela grannskapet.

– Jag hoppas att tittarna kommer att gilla serien. Den handlar om vanliga människor i ett villaområde, i en mindre stad, säger Lena Philipsson om serien.

På gatan där jag bor består av totalt sex avsnitt.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt på Viaplay.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL