De mest sevärda thrillerfilmerna på Viaplay i september – Filmtopp listar

De mest sevärda thrillerfilmerna på Viaplay i september – Filmtopp listar

  • Viaplay
Sofie Landgren
29 augusti 2024 kl. 17:15

Nervkittlande titlar som inte sviker

Viaplay tar in en hel drös med nervkittlande filmer att förgylla höstmörkret med. Filmtopp listar därför åtta av deras titlar som sticker ut lite extra.

Tips på 8 sevärda thrillers på Viaplay i september

Bästa Thrillerfilmerna på viaplay i september
Foto: Nordisk Film / Viaplay.

Prisoners (2013) – 1 september

Keller Dovers sexåriga dotter och hennes bästa vän kidnappas på Thanksgiving. När detektiven Lokis utredning stöter på patrull, bestämmer sig Keller för att ta saken i egna händer

Sleeping Dogs (2024) – 6 september

Efter att ha genomgått en banbrytande Alzheimersbehandling, återupptar den före detta morddetektiven Roy Freeman ett decennium gammalt fall som involverar det brutala mordet på en högskoleprofessor. Roy kämpar för att få tillbaka sitt minne och söker hjälp av sin tidigare partner. När de möter en trollbindande och mystisk kvinna utvecklar sig fallet helt annorlunda än första gången. Roy avslöjar ett komplicerat nät av motsägelser och hemligheter, och tvingas till sist möta en fruktansvärd verklighet.

Thrillerfilmer på Viaplay i september
Foto: Sony Pictures Classics / Nordisk Film..

Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House (2017) – 1 september

Den sanna historien om USA:s största visselblåsare Mark Felt som gick under smeknamnet ”Deep Throat”.

Året är 1972 och den meriterade FBI-agenten Mark Felt snuvas på att ta över byrån efter den bortgångne J. Edgar Hoover. Anonymt kontaktar han journalisterna Carl Bernstein och Bob WoodwardWashington Post och berättar att han har information om Watergateaffären. President Nixon får avgå och den anonyme Felt blir världskänd under namnet ”Deep Throat”.

Kapningen (2012) – 1 september

Många sjömil utanför Afrikas horn färdas ett lastfartyg mot Mombasa. Filmens öppningsscen skildrar hur den danske skeppskocken ringer till sin fru och dotter för att meddela att hans hemkomst kommer att bli två dagar senare än väntat. Vad han inte vet är att fartyget "MS Rozen" snart kommer att kapas av somaliska pirater. Detta gisslandrama skildras med närgången kamera och hårdkokt realism. Scenerna växlar mellan de klaustrofiska, svettiga skrymmena ombord, ständigt med en gevärspipa inom synhåll, och de ljusa och luftkonditonerade styrelse- och mötesrummen på danska rederiet Orion.

Sevärda Thrillers på Viaplay i höst
Foto: Nordisk Film.

Man on a Ledge (2012) – 1 september

Nick Cassidy var en ärlig polis. Nu sitter han i fängelse, dömd för ett brott han inte begått. I desperation tar han första möjligheten att fly, och några timmar senare står han nyrakad i en dyr kostym på utsidan av en hög byggnad i New York...

End of Watch (2012) – 1 september

Under en rutinmässig trafikkontroll råkar poliserna Brian och Mike kamma hem full pott när de upptäcker pengar och vapen i en av de stoppade bilarna. På ett ögonblick förvandlas de till hjältar, men de får bara njuta av berömmelsen en kort tid. Brian och Mike har rört om i ett getingbo och snart har de två poliserna blivit måltavlor för ett ökänt brottsyndikat. Filmen är ett drama centrerat kring den långvariga vänskapen och samarbetet mellan två poliser.

Spännande Thrillers på Viaplay
Foto: Nordisk Film.

Limitless (2011) – 17 september

Tänk dig ett piller som kan förverkliga den perfekta versionen av dig själv – skulle du ta det? Edward "Eddie" Morra är en oseriös författare med seriös skrivkramp. Men när han upptäcker pillret NZT, som boostar hjärnaktiviteten med flera hundra procent, förändras allt. Snart lever Eddie ett intensivt överklassliv med framgång, pengar och kvinnor i en grad som vida överstiger fantasins gränser. Men framgången har en baksida och Eddie befinner sig i större fara än vad hans övermänskliga tankekraft förmår rädda honom ur.

The Awakening (2011) – 17 september

England, 1921. Det ockulta är på allas läppar, men spökjägaren Florence Cathcart är en iskall skeptiker. När hon anlitas för att reda ut mystiska händelser på ett gammalt barnhem är hon övertygad om att allt bara handlar om pojkstreck...

Du hittar samtliga titlar på Viaplay i september.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL