”Briljant” och ”perfekt” drama av Steven Spielberg – nu på Viaplay

”Briljant” och ”perfekt” drama av Steven Spielberg – nu på Viaplay

  • Viaplay
Sofie Landgren
Uppdaterad kl. 08:16 | Publicerad 18 oktober 2024 kl. 08:16

"Spielbergs mest personliga film"

Steven Spielberg har minst sagt en extremt imponerande karriär i ryggen och nu landar hans otroligt uppskattade dramafilm "The Fabelmans" på Viaplay. Har du inte sett filmen ännu rekommenderar vi på Filmtopp att du gör det omedelbums!

Steven Spielberg är en av världens mest framgångsrika regissörer, manusförfattare och producenter. Han har bland annat nominerats till en Oscar hela sju gånger och vunnit två stycken för bästa regi. Han är dessutom den enda i filmhistorien som blivit Oscarsnominerad under sex olika decennier. Och det mina damer och herrar, är ett tecken på att han vet hur man får till en sevärd film. 2022 hade dramat The Fabelmans premiär, ännu en av hans filmer som nått otrolig framgång. 

På IMDb har filmen lyckats få ihop 7,5/10 i betyg från användarna och på Rotten Tomatoes har kritikerna gett filmen hela 92% i positiva omdömen.

”Briljant” och ”perfekt” drama av Steven Spielberg – nu på Viaplay
Foto: Universal Pictures.

Nu kan du streama Steven Speilbergs ”briljanta” och ”perfekta” drama på Viaplay

The Fabelmans utspelar sig i efterkrigstidens USA där en en judisk pojke vid namn Sammy Fabelman växer upp med en dröm om att skapa film. Men snart leder hans passion honom till vad som är en förkrossande familjehemlighet. Samtidigt visar kameran honom samtidigt hur film kan hjälpa oss att se sanningen.

Kommentarer från kritiker:

– Den är briljant i sitt berättande, vackert filmad och välregisserad. Spielberg misslyckas aldrig med att leverera, skriver Christian Eulinberg på Rotten Tomatoes.

– Det här är inte bara Spielbergs mest personliga film, det här är en av de renaste och mest perfekt berättade filmerna i hela hans karriär, skriver Ilan Preskovsky på Rotten Tomatoes.

– The Fabelmans är en film gjord av en filmälskare, för filmälskare, skriver Rebecca Johnson på Rotten Tomatoes.

– En känsloladdad film där Spielberg levererar sitt kärleksbrev till bio och samtidigt ramar in ett mycket personligt porträtt av en pojke som söker efter sin egen röst på filmskapandets väg, skriver Yasser Medina på Rotten Tomatoes.

Här kan du läsa Filmtopps recension av The Fabelmans (2023)

Missa inte "The Fabelmans" som går att streama på Viaplay från och med fredag den 18 oktober.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL