Bästa barn och familjefilmerna att streama på Viaplay just nu

Bästa barn och familjefilmerna att streama på Viaplay just nu

  • Viaplay
Sofie Landgren
14 september 2024 kl. 12:00

Mysig höstunderhållning för hela familjen

Det är höst och snart är sommarvärmen ett minne blott, därför har vi på Filmtopp skapat den här listan för att underlätta för alla er småbarnsföräldrar när det blir mer inomhustid för barnen. Här är de mest sevärda barnfilmerna på Viaplay just nu!

De 8 bästa barnfilmerna på Viaplay just nu – husdjur och drakar dominerar

Sevärda barnfilmer på Viaplay
Foto: Lucky Dogs / Scanbox Entertainment / SF.

Bäst på husdjursfronten

Viplay har en mängd charmiga och spännande filmer som inkluderar alla fyrbenta pälsklingar där ute och här kommer våra fyra favoriter som går att streama just nu.

Husdjursligan (2019)

Roger är en herrelös hund som bor i den hypermoderna storstaden Robo City. Roger och den eleganta och bortskämda tamkatten Belle tvingas slå sig ihop mitt i kaoset under en invasion av robotar som ska ta över deras hemstad. Katten och hunden är allt annat än kompisar, men nu måste de lägga alla sina fördomar och skillnader åt sidan för att rädda sina älskade hem.

Den makalöse Maurice (2022)

Maurice, en stor orange katt med talets gåva, reser från stad till stad och erbjuder sig att lösa deras plötsliga råttproblem. Keith, en ung pojke som kan spela flöjt, får med sig råttorna ut ur staden med hjälp av tonerna från hans instrument, medan Maurice tar emot betalningen. Vad människorna inte vet är att Maurice och Keith är vänner med råttorna och samarbetar för att tjäna lite pengar. Deras planer går som på räls tills de kommer till en helt ny stad där de träffar bokmalen Malicia, som leder dem på ett fartfyllt äventyr där de blir insyltade i att lösa stadens mystiska problem...

Ozzy (2016)

Hunden Ozzy tar in på ett hundpensionat medan hans familj åker bort och allt verka vara toppen, men så fort familjen har lämnat bygget vänds allt upp och ner. Pensionatet är en bluff och snart befinner Ozzy sig på ett hundfängelse utan möjlighet till frisläppning och tillsammans med sina nyfunna vänner gör han nu allt han kan för att komma hem till sin familj igen.

Drottningens corgi (2019)

Rex är en nöjd corgi, han lever ett liv i lyx i sitt hem på Buckingham Palace. Trots stenhård konkurrens från de tre andra hundarna på slottet har han vunnit drottningens hjärta. Men hans självsäkra stil kan vara irriterande och under en middag med USA:s president råkar han orsaka en ytterst olämplig diplomatisk situation som får honom att skämmas. När en av de andra hundarna avslöjar att det var Rex fel, så hamnar han på Londons gator och möter stadens alla faror. Men hur kan han lösa problemet och få komma tillbaka till sitt älskade hem? Med hjälp av kärlek från nya vänner så finner han styrkan att kämpa och se farorna i vitögat…

LÄS ÄVEN: Höstens mest sevärda barn och familjefilmer på bio 2024

Sevärda Barnfilmer på Viaplay
Foto: Universal Pictures / Viaplay.

Bäst på drakfronten

Det finns garanterat en hel drös med barn som gärna skulle vilja ha drakar som husdjur med, men i och med att det är en omöjlighet så får vi nöja oss med två bra filmer. Vi passar även på att slänga in bonustips på två serier för den som är extra drak-tokig!

Zogg (2018)

Zogg är en ambitiös liten drake men kanske inte den vassaste eleven i Drak-skolan.

Draktränaren 3 (2019)

Det som började som en osannolik vänskap mellan en tonårig viking och en fantastisk Nattfasa-drake har vuxit till en episk trilogi som spänner över hela deras liv. I nästa kapitel kommer Hicke och Tandlöse äntligen att upptäcka sina sanna öden; Hicke som byn Berks ledare, tillsammans med Astrid, och Tandlöse som drakledare för alla Nattfasor. Deras vänskap prövas hårdare än någonsin tidigare, när de möter både det mörkaste hot de någonsin bekämpat och en kvinnlig Nattfasa.

Serier om Drakar på Viaplay
Foto: Viaplay.

Drakar Räddningsryttarna: Flygande hjältar (säsong 1)

Tvillingarna Dag och Leila är uppfostrade av drakar och kan inte bara rida på drakar, de har lärt sig att tala deras språk! Nu drar de på äventyr för att rädda och hjälpa drakar och människor.

Drakryttarna: De nio rikena (säsong 1 och 2)

I vår moderna tid är drakar något som hör till myter och legender. Men efter en stor tektonisk händelse upptäcker en grupp barn att drakar finns på riktigt... Nu kan de träffa och träna sina egna drakar!

LÄS ÄVEN: Världens bästa barnfilmer – spana in filmtipsen!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL