Veckans bästa nya filmer och serier – Filmtopps utvalda tips

Veckans bästa nya filmer och serier – Filmtopps utvalda tips

Emil Oscar Rasmussen
19 augusti 2024 kl. 11:18

5 premiärer du inte får missa

Ny vecka, nya premiärer. Filmtopp tipsar om de bästa nya filmerna och serierna du kan se på bio eller streama under veckans gång.

5 av veckans bästa premiärer – streaming och bio

Badhotellet
Foto: TV4.

Badhotellet (säsong 10) – 19 augusti

Visas på: TV4 Play

Den älskade danska favoriten Badhotellet är tillbaka med sin tionde och sista säsong. Serien följer personalen och gästerna på ett hotell i Jyllands nordligaste delar mellan 1928–1946. Samtliga nio avsnitt av den avslutande säsongen finns att streama på TV4 Play från och med premiärdagen.

Blink Twice
Foto: Warner Bros.

Blink Twice – 23 augusti

Visas på: Bio

Blink Twice är Zoë Kravitz regidebut och handlar om en techmiljardär som fattar tycke för en servitris som arbetar på miljardärens välgörenhetsgala. Han bjuder henne på en drömsemester till sin privata ö, men det dröjer inte länge innan servitrisen inser att allt inte står helt rätt till och hon börjar ifrågasätta vad som är verkligt. I thrillern ser vi bland andra Channing Tatum, Naomi Acke, Christian Slater, Geena Davis och Haley Joel Osment m.fl.

LÄS OCKSÅ: Höstens stora biofilmer 2024

The Bikeriders
Foto: UIP/Universal.

The Bikeriders – 23 augusti

Visas på: Bio

Det Jeff Nichols-regisserade kriminaldramat The Bikeriders har en spännande rollista med stjärnskott som Austin Butler, Jodie Comer och Mike Faist tillsammans med etablerade namn som Tom Hardy och Michael Shannon. Filmen utspelar sig i den amerikanska mellanvästern och skildrar bildandet av motorcykelklubben "The Vandals". Under ett årtionde utvecklas klubben gradvis till en allt råare plats för dess medlemmar.

Svennis
Foto: Prime Video.

Svennis (dokumentär) – 23 augusti

Visas på: Prime Video

Sven-Göran "Svennis" Eriksson är en av svensk fotbollshistorias största profiler, med en makalösa tränarkarriär i den europeiska fotbollens absoluta finrum. I den nya dokumentären Svennis kommer vi att få en unik inblick i Sven-Göran Erikssons liv, med fokus på såval karriären som sjukdomskampen efter det obotliga cancerbeskedet. Dokumentären gästas dessutom av en rad välkända profiler.

LÄS OCKSÅ: Kommande svenska satsningar på Prime Video

Those About to Die (säsong 1)
Foto: TV4.

Those About to Die (säsong 1) – 24 augusti

Visas på: TV4 Play

Those About to Die är ett nytt påkostat actiondrama med Anthony Hopkins som det stora dragplåstret. Serien riktar strålkastarljuset mot gladiatorspelen i det antika Rom och skildrar den spektakulära, komplexa och korrupta världen såväl i som utanför arenan.

Utforska Filmtopp.se för fler filmtips och serietips.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL