Valdemar Wahlbeck – allt om stjärnan som spelar Per Gessle i ”Sommartider”

Valdemar Wahlbeck – allt om stjärnan som spelar Per Gessle i ”Sommartider”

Filmtopp
14 juli 2024 kl. 14:00

Allt du behöver veta om Valdemar Wahlbeck

Valdemar Wahlbeck spelar huvudrollen som Per Gessle i den svenska storfilmen "Sommartider", som handlar om bandet Gyllene Tiders historia. Här är allt du behöver veta om Sveriges nya stjärna.

Den 17 juli stjäl Valdemar Wahlbeck rampljuset på alla Sveriges biografer när det är premiär för Sommartider – filmen om Gyllene Tider, där Valdemar spelar huvudrollen som Per Gessle. Intresset kring Valdemar Wahlbeck är större än någonsin och med det i åtanke passar Filmtopp på att svara på de vanligaste Google-frågorna om honom samt lite allmän information om vår nya stjärna.

Foto: Niklas Maupoix/Nevis Productions.

Det här är Valdemar Wahlbeck

Valdemar Wahlbeck är en svensk skådespelare och dansare som är född den 13 februari 2003. Valdemar är född i Halmstad och studerar vid Balettakademien i Göteborg, med beräknad examen 2026. Hos agenturen Actors in Sweden listas sång, dans och gitarr bland hans kompetenser inom musik/dans och ridning, motocross, dykning, segling, kitesurfing och kampsport inom sport. Enligt informationen där är han också 187 cm lång.

Sommartider är Valdemar Wahlbecks första roll i en film.

Foto: Niklas Maupoix/Nevis Productions.

Vilka är Valdemar Wahlbecks föräldrar?

Valdemar Wahlbecks pappa

Valdemar Wahlbecks pappa är Peter Wahlbeck, en känd svensk komiker, författare och skådespelare. Peter Wahlbeck är i första hand känd som ståuppkomiker, men han har också synts i roller i serier som Heja Björn (2002). Peter Wahlbeck är från Halmstad och har många gånger uppmärksammats även för sina åsikter vid sidan om sin underhållning. Under covid 19-pandemin skapade han bland annat rubriker får sin inställning till retoriken kring vaccineringen. I en debattartikel i GP beskrev Wahlbeck vad han menade var en "häxjakt på oss ovaccinerade".

Valdemar Wahlbecks mamma

Till skillnad från sina kollegor i Sommartider, Phoenix Parnevik och Lance Hedman Graaf är inte båda Valdemars föräldrar kändisar. Valdemar Wahlbecks mamma heter Sara Mazurs, men är inte en offentlig person på samma sätt som pappa Peter Wahlbeck.

Foto: Niklas Maupoix/Nevis Productions.

Har Valdemar Wahlbeck Instagram?

Valdemar Wahlbeck har precis slagit igenom som en ny stjärna i Sverige och i den typen av situation tenderar det att dyka upp fan-profiler som utger sig för att vara personen. I skrivande stund finns det inget konto som bekräftats som Valdemar Wahlbecks officiella konto av Instagram själva, men kontot @valdemarwahlbeck ser onekligen ut att vara den riktiga personen, trots en än så länge ganska glest antal inlägg.

Det som tyder på att profilen faktiskt tillhör Valdemar själv är bl.a. att filmens regissör och kollegorna i filmen har kommenterat på flera av inläggen.

Foto: Niklas Maupoix/Nevis Productions.

Spelar Valdemar Wahlbeck Per Gessle i filmen om Gyllene Tider?

Ja, Valdemar Wahlbeck är Per Gessle i filmen Sommartider som handlar om bandet Gyllene Tiders historia. Som tidigare nämnt är huvudrollen i filmen Valdemars första stora roll. I en intervju med Filmtopp berättar filmens regissör Per Simonsson att han var orolig över hur den riktiga Per Gessle skulle hantera att just Valdemar Wahlbeck skulle spela honom. Pappa Peter Wahlbeck har nämligen inte varit rädd för att skämta om Per Gessle.

Enligt Simonsson ska Per Gessle bara tyckt att kopplingen var rolig och berömt Valdemar för hur duktig han är på att sjunga.

Sjunger Valdemar Wahlbeck i Gyllene Tider-filmen "Sommartider"?

Det är Valdemar Wahlbeck som sjunger alla Gyllene Tiders låtar i filmen Sommartider.

– Han sjöng alla låtar. Så det är hans riktiga röst. Jätteduktig. Fantastiskt bra, säger regissören Per Simonsson till Filmtopp om Valdemar Wahlbeck och sången i Sommartider.

Foto: Niklas Maupoix/Nevis Productions.

Har Valdemar Wahlbeck partner?

Vi har inget svar på om Valdemar Wahlbeck har en partner eller inte. Enligt den information som finns online i dagsläget ser det ut som om Valdemar fortfarande bor med sin familj, och eftersom han saknar en större närvaro på sociala medier kan vi inte heller bekräfta den vägen om han har en partner eller inte.

Är Valdemar Wahlbeck från Halmstad?

Ja, Valdemar Wahlbeck är som tidigare nämnt från Halmstad, där han är född och uppvuxen. Även om Valdemar tycks utbilda sig i Göteborg står han fortfarande skriven i Halmstad.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt i filmvärlden.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL