Ulf Brunnbergs mardröm – här är nya trailern till “Jönssonligan kommer tillbaka“

Ulf Brunnbergs mardröm – här är nya trailern till “Jönssonligan kommer tillbaka“

Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 13:04 | Publicerad 25 september 2024 kl. 11:30

Storsatsningen närmar sig

Ulf Brunnberg kämpar för att stoppa den nya Jönssonligan-filmen och kommande versioner. Nu släpper SF Studios en ny trailer till julens svenska storfilm.

Skådespelaren Ulf Brunnberg gjorde rollen som Vanheden i de klassiska Jönssonligan-filmerna. Sedan en tid tillbaka har han varit bitter på att man fortsätter göra nya filmer och försöker så gott han kan för att stoppa dem från att göras. 

– Att försöka göra en ny Jönsson, det är nog svårt. Låt liket vara ifred, har Brunnberg sagt i en attack mot den nya filmen Jönssonligan kommer tillbaka.

Han påstår sig ha rättigheterna för att kunna stoppa filmen men SF har svarat att de inte ser hur de kränker honom eller några eventuella rättigheter. I dag släpper de en ny trailer till filmen som de tänker släppa som planerat på bio under julen.

Ulf Brunnbergs mardröm – här är nya trailern till “Jönssonligan kommer tillbaka“
Foto: SF Studios.

Ulf Brunnbergs mardröm – här är den nya trailern till “Jönssonligan kommer tillbaka“

I den nya filmen får vi se Jönssonligan rita upp planerna för en ny stor kupp. Nedan kan du läsa den officiella synopsis som vi tidigare har fått ta del av: 

"Efter år på flykt återförenas Sickan med Vanheden, Harry och Doris för en ny kupp. Planen, tajmad in i minsta detalj, är att stjäla ett komplett T-Rex-skelett från Naturhistoriska museet och sälja det till den skrupelfrie affärsmannen Wall Enberg för 320 miljoner kronor. De har dock inte räknat med Rigmor Gren, en åldrad kriminalare, besatt av idén att ställa Jönsson inför rätta innan hon själv går i pension."

Rollistans kärna utgörs av Robert Gustafsson som Charles-Ingvar “Sickan” Jönsson, Jonas Karlsson som Brunnbergs ikoniska karaktär Vanheden, Anders Jansson som Dynamit-Harry och Jennie Silfverhjelm som Doris. Utöver dem ser vi även skådespelare som Lotta Tejle, Thomas Bo Larsen, Johan Rabaeus, David Batra, Arvin Kananian, Felicia Danielsson, Alfred Svensson och countryartisten David Ritschard

Se den nya trailern till "Jönssonligan kommer tillbaka" här:

Den nya filmen är regisserad av Eddie Åhgren som tidigare jobbat på serier som Solsidan, Bonusfamiljen och Meningen med livetPer Gavatin, som medverkat i humorserien Grotesco, har skrivit dess manus. 

"Jönssonligan kommer tillbaka" har biopremiär den 6 december, tidigare tänkt på juldagen. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL