Ulf Brunnbergs attack mot nya Jönssonligan-filmen: ”Har de ingen fantasi?”

Ulf Brunnbergs attack mot nya Jönssonligan-filmen: ”Har de ingen fantasi?”

Moa Andersson
29 augusti 2024 kl. 15:33

Vanheden-stjärnan opepp på nyversionen

Ulf Brunnberg utgjorde en del av originaltrion i "Jönssonligan". Men han är väldigt skeptisk till den nya filmen "Jönssonligan kommer tillbaka", som har premiär i december i år.

Den nya tappningen av Jönssonligan har premiär på juldagen, den 25 december 2024. Men det är stora skor att fylla. Charles-Ingvar ”Sickan” Jönsson, Ragnar Vanheden och Dynamit-Harry har tidigare spelats av ikonerna Gösta Ekman, Ulf Brunnberg och Björn Gustafson.

I den nya filmen kommer huvudrollerna att spelas av de folkkära skådespelarna Robert Gustafsson, Jonas Karlsson och Anders Jansson. Men när Hänt pratar om den nya Jönssonligan-filmen Jönssonligan kommer tillbaka med Ulf Brunnberg, som utgjorde en del av originaltrion, talar han med stark skepticism. 

Här är Robert Gustafsson som Sickan i nya “Jönssonligan“ – vad tycker du?
"Jönssonligan kommer tillbaka" har premiär 25 december 2024. Foto: FLX / Johan Paulin

Ulf Brunnbergs ilska: "Trött på att alla jävlar försöker göra det igen"

I en intervju med Hänt säger Ulf Brunnberg att han är trött på begreppet Jönssonligan och att det har blivit lite för mycket. Han verkar minst sagt vara bitter på att det tjatas om det som redan har gjorts. 

– Det är roligt i och för sig men det kan bli för mycket av det goda, berättar han. 

Ulf har tidigare gett uttryck för sitt missnöje över att man försöker göra om filmserien i nya versioner. I podcasten TV-fabriken sa han att det är ett horeri att göra nya tappningar, och syftade på att det görs för pengar snarare än hantverket.

När han vidare får frågan om han kommer besöka biografen för att se den nya filmen förklarar han att det kan vara möjligt, men att det inte är någonting som han sitter och planerar för.

– Jag är trött på att alla jävlar försöker göra det igen. Helan och Halvan har dött, då går det inte och göra Helan och Halvan igen, menar han.

Jönssonligan
Ulf Brunnberg, Gösta Ekman och Björn Gustafson i "Jönssonligan dyker upp igen" från 1986. Foto: SF Studios Svenska Filminstitutet

"Vi har redan gjort det"

Originalfilmerna med Ulf Brunnberg, Björn Gustafson och Gösta Ekman streamas fortfarande och de har sedan 80-talet visats på övervägande svenskars tv-apparater. 

– Att försöka göra en ny Jönsson, det är nog svårt. Låt liket vara ifred, förklarar Ulf.

I allmänhet anser han att mycket av dagens film-, teater- och TV-produktioner håller en alltför låg konstnärlig nivå och frågar sig vad det egentligen är som har gjorts på scenerna de senaste 20 åren.

– Jo, det är allt vi har gjort. Allt som jag, Björn, Gösta och Birgitta Andersson har skapat under en jävla massa år, nu gör man det om och om igen. Vi har redan gjort det, har de ingen fantasi? Men det är bra material så jag kan förstå att de vill göra det, fastställer han.

"Jönssonligan kommer tillbaka" har premiär på juldagen, den 25 december 2024.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL