TV4 storsatsar på kriminalserien ”Vargasommar” – då har den premiär

TV4 storsatsar på kriminalserien ”Vargasommar” – då har den premiär

  • TV4 Play
Sofie Landgren
Uppdaterad kl. 22:28 | Publicerad 15 oktober 2024 kl. 22:00

Baserad på Hans Rosenfeldts succéroman

TV4 Drama har gjort en rejäl seriesatsning med sin gastkramande och spännande "Vargasommar", en serie som även innehåller mörk situationskomik. Serien är baserad på Hans Rosenfeldts succéroman med samma titel och nu kan Filmtopp del med sig av det spikade premiärdatumet!

TV4:s stora thrillerdrama "Vargasommar" har premiär på juldagen 2024

Glada nyheter för den som älskar spännande svenska thrillerserier – nu har TV4 äntligen släppt premiärdatumet för sin nya, spännande och gastkramande serie Vargasommar. På juldagen, den 25 december, har storsatsningen premiär på TV4 Play.

I huvudrollerna ser vi Eva Melander (Gräns, Strul, UFO Sweden) och Eliot Sumner (Ripley, The Gentlemen, No Time to Die). I andra ledande roller ser vi Henrik Dorsin, Amed Bozan, Nora Bredefeldt, Hannes Fohlin, Albin Grenholm, Olle Sarri och Eero Milonoff.

LÄS ÄVEN: Nya kriminalserier hösten 2024 – Filmtopp listar

Vargsommar (2024): TV4 storsatsar på kriminalserien ”Vargsommar” – då har den premiär
Nora Bredefeldt, Albin Grenholm, Amed Bozan, Eva Melander, Henrik Dorsin. Foto: Maria Fäldt / Johan Paulin / TV4.

Allt du behöver veta om TV4:s "Vargasommar"

Hans Rosenfeldts succéroman Vargasommar blir en serie på TV4 med samma namn. Eva Melander spelar seriens huvudkaraktär, Hannah Wester vid Haparandapolisen, och duon Jesper Ganslandt och Oskar Söderlund (som även är skaparna bakom den Netflix omåttligt populära Snabba cash-serie) står som skapare för denna nya serie.

"Vargasommar" kommer att finnas tillgänglig på TV4 Play från och med den 25 december och beskrivs som ett starkt och berörande drama fullt av gastkramande spänning och mörk situationskomik, samt som en högkvalitativ, cinematisk och nervkittlande thrillerserie.

– Vi är oerhört stolta över att få visa Vargasommar för våra tittare. En högkvalitativ serie med en stark egen röst. Mycket spänning, mystik och en stor dos komiska inslag. En svensk krim på ett sätt som vi inte sett förut, säger Johanna Lind, dramachef på TV4 via ett pressmeddelande.

Serien består av totalt sex avsnitt.

LÄS ÄVEN: Psykologisk thriller baserad på Håkan Nessers bok kommer på bio i december

Det här handlar serien om

Serien följer Haparandapolisen Hannah Wester, som gör en makaber upptäckt efter att en död varg påträffats med mänskliga kvarlevor i magen. Fallet kan kopplas till en blodig droguppgörelse på andra sidan gränsen i Finland. Samtidigt råkar det udda paret Sandra och Kenneth krocka med en bil som visar sig innehålla en mördad man och tre värdefulla väskor som kan innebära en möjlighet till ett nytt liv. Vad Hannah och de andra inte vet är att yrkesmördaren Kat är på väg till Haparanda för att återfinna de försvunna väskorna. Det utlöser en brutal våldsspiral av sällan skådat slag på den lilla orten. Skeenden som visar sig ha kopplingar till Hannahs mörka plågsamma förflutna.

Filmtopp har höga förväntningar på TV4:s senaste storsatsning "Vargasommar" och vi uppriktigt längtar tills vi får chansen att recensera serien. Vi återkommer med recension så fort vi bara kan, så stay tuned!

LÄS ÄVEN: Premiär i jul för en av årets största svenska kriminalserier

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL