TV4:s nya “The Challenge“ präglas av könsord, kränkningar och hårt klimat

TV4:s nya “The Challenge“ präglas av könsord, kränkningar och hårt klimat

  • TV4 Play
Sofie Landgren
15 augusti 2024 kl. 15:00

Allt annat än ett "feel good"-program

TV4:s senaste tillskott när det kommer till realityserier är minst sagt inget för den lättkränkte. Programmet består av ett extremt hårt klimat, ett klimat som ser ut att hålla i sig hela vägen fram till säsongsavslut.

Hårt klimat i TV4:s The Challenge
Foto: TV4.

Svenska "The Challenge" har ett extremt hårt klimat

Den nya realityserien The Challenge har nu gått av stapeln i TV4 och har du inte riktigt koll på vad serien går ut på så summerar programledaren Pischa Strindstedt den med följande ord.

The Challenge är EXTRA ALLT. Jag har sagt det förut, men jag säger det igen. Det är som att Robinson får barn med Fear Factor och får ett Big Brother barn på doping. Det är MAXAT. Det är allt i ett. Hårda tuffa tävlingar som man ska veta kom VÄLDIGT nära inpå varandra. Det var inte mycket sitta och vänta på nästa tävling, utan det var full fart framåt HELA tiden, säger Pischa i en intervju med Filmtopp.

Säsongens deltagare består av gamla deltagare från näst intill samtliga av TV4:s renodlade realityprogram, förutom Bonde söker fru (än så länge). Till en börja får tittarna följa en mix av deltagare från bland annat Farmen, Robinson, Bachelorette, Bachelor och Elitstyrkans hemligheter. Castarna har gjort ett enastående jobb med att plocka ut personligheter som redan från första stund ställer till med intriger som leder till kränkningar och frågan är hur länge deltagarnas psyke klarar av detta toxiska klimat.

Här kan du läsa mer om säsongens deltagare.

Hårt klimat i TV4s The Challenge
Foto: The Challenge.

Machokultur och alfa-hane jargong leder till allt annat än ett "feel good"-program

Under säsongens första sändningsvecka, som består av 4 avsnitt, har tittarna fått se manliga deltagare som Viktor Bergström, Farmen, 30 år, Varberg, Alexander Segerström, 33 år, Farmen, Stockholm och Valentino Demina, Robinson, 33 år, Stockholm, använda ett onödigt opassande språkbruk gentemot varandra. Meningar som "går runt och suger k*uk", "vad fan är du en bitch eller", "det känns som jag blir kn*llad från alla håll", "du är en pissluffare", "det här är så jävla f*ittigt" och "du är jävligt ful" är bara några av kränkningarna som figurerat hittills.

Programledare Pischa gör ett fenomenalt jobb och säsongen bjuder på en hel del spännande tävlingsmoment, och vi på realityredaktionen på Filmtopp fullkomligt älskar reality. Drama och intriger i all ära, men The Challenge får oss att undra hur deltagarnas psyken ska klara av det här hårda klimatet. Vi hoppas i vart fall att männen som bidrar till denna onödiga negativitet tar ett steg tillbaka och ger utrymme för lite fler positivt laddade inslag för pressen att prestera under tävling får redan deltagare att bryta ihop i tårar som det är.

Vill du ge höstens mest intrigfyllda realityserie en chans ser du den på TV4 Play och TV4 , måndagar och torsdagar.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL