TV4:s nya storsatsning med Petter – tar med tittarna på vild bergsbestigning

TV4:s nya storsatsning med Petter – tar med tittarna på vild bergsbestigning

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
Uppdaterad 15 augusti 2024 kl. 06:01 | Publicerad 12 augusti 2024 kl. 12:04

Ska bestiga Norges nationalberg i "Berget"

Rapparen Petter har avslöjat att han kommer leda det nya programmet "Berget" på TV4, men det blir ingen traditionell bergsbestigning för deltagarna.

TV4 jobbar hårt på att ta fram nya format som ska locka tittare. Förutom Förrädarna som är på gång med sin andra säsong och purfärska The Challenge som har sin premiär i dag, presenterar kanalen nu ytterligare en ny satsning. Berget leds av den folkkäre artisten Petter som tar med sig femton stycken deltagare ut på tuffa utmaningar i naturen. 

UPPDATERING 2024-08-15: Deltagare dog under inspelningen av Berget som nu kan skrotas av TV4.

Petter inför inspelningen av "Berget"
Foto: TV4.

"Berget" med Petter har premiär på TV4 nästa år

När Petter under måndagen gästade Nyhetsmorgon berättade han försiktigt om vad vi kan förvänta oss av det nya programmet Berget som har premiär på TV4 någon gång nästa år. 

Bland annat får vi veta att femton svenskar med helt olika bakgrunder ska bestiga Norges nationalberg Stetind, med en deadline på fjorton dagar. I programmet finns också ett spel som gör att de kan vinna stora pengar. Men utmaningarna som de ställs inför på vägen upp för berget kommer de samtidigt att behöva göra i grupp.

Så här säger Petter till TV4 om att få leda programmet Berget

– Jag blev väldigt inspirerad och peppad, speciellt eftersom jag älskar att vara i såna här miljöer. Det är en sån vacker natur och jag gillar också fysiska utmaningar, så på nåt sätt tyckte jag att det här kändes perfekt för mig. 

På frågan om vi kan förvänta oss att se sluga spel bland deltagarna svarar han: 

– Relationer kommer att prövas, absolut. Men inte bara på det sättet, utan också samtidigt fysiskt och mentalt. De ska ändå bo ute i fjorton, bara det är påfrestande. 

Som vi skriver ovan: med en deltagare död under inspelningen är det inte säkert att programmet fortsätter.

Filmtopp håller dig uppdaterad med de senaste nyheterna inom film- serie och TV-världen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL