TV4 bryter inspelningen av Petters realityprogram – deltagaren död

TV4 bryter inspelningen av Petters realityprogram – deltagaren död

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
16 augusti 2024 kl. 17:09

Oklart om "Berget" återupptas

Efter två dagars väntan på vad som ska ske berättar nu TV4 att de bryter inspelningen av Petter Alexis Askergrens realityprogram "Berget".

Den 12 augusti blev det känt att artisten Petter skulle leda TV4:s nya äventyrsprogram Berget, som utspelar sig i norska Narvik. Knappt tre dagar senare chockerades produktionen av ett dödsfall på plats. En av deltagarna, en man i femtioårsåldern, drabbades av ett hjärtstopp i terrängen där de tävlande skulle ta sig upp för Norges nationalberg Stetind, rapporterar Expressen.

Efter deltagarens död – TV4 bryter inspelningen av Petters realityprogram "Berget"

Efter den omtumlande nyheten om dödsfallet meddelar TV4 nu att de inte längre kommer kunna fortsätta produktionen som planerat. De väljer att bryta den tills vidare, och om den kommer att återupptas beskrivs som oklart. 

Karin Nyman som är HR- och kommunikationsdirektör, skriver följande till Expressen: 

– Deltagarna och produktionsteamet har varit med om en svår upplevelse och behöver få komma hem, landa och bearbeta allt som de har varit med om. 

Vidare konstaterar hon att "eventuella beslut" om huruvida programmet ska fortsätta är något som kommer att fattas längre fram. 

Mannen som gick bort under inspelningen av Berget ska ha fått sitt hjärtstopp i skarpt läge framför TV-kamerorna. Han transporterades då med produktionens egna helikopter för att mötas upp av räddningspersonal, men hans liv kunde trots hjärt-och lungräddning på vägen dit inte räddas. Enligt uppgifter från Aftonbladet utreder man inget brott.

– Jag hade precis varit på en löprunda och kom ned till kontoret på eftermiddagen då jag snabbt inser att något hemskt har inträffat. Till en början var allt så overkligt och svårt att ta in. Bara chock!, skrev Petter till sina följare på Instagram efter att han fick veta om dödsfallet.

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som sker runt produktionen av "Berget" på TV4.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL