TIPS: Verklighetsbaserad krimserie på TV4 Play: ”Beroendeframkallande”

TIPS: Verklighetsbaserad krimserie på TV4 Play: ”Beroendeframkallande”

  • TV4 Play
Sofie Landgren
Uppdaterad 19 september 2024 kl. 13:30 | Publicerad 11 september 2024 kl. 08:00

Ett true crime-drama i tre delar

Fyra unga homosexuella män mördas under liknande omständigheter mellan 2014 och 2015 i Barking-området i London. Missa inte det nagelbitande kriminaldramat som nu finns på Britbox och därigenom TV4 Play.

Morden i Barking (2022)
Foto: BBC ONE.

Morden i Barking (2022) – miniserie i tre delar

Just nu kan du streama den hyllade brittiske miniserien Morden i Barking på Britbox och TV4 Play. Den verklighetsinspirerade kriminalserien berättar historien fyra unga homosexuella män (Anthony Walgate, Gabriel Kovari, Daniel Whitworth och Jack Taylor) som mördades i London mellan 2014 och 2015, och följer offrens familjer och deras outtröttliga kamp för att få reda på vad som verkligen hände.

Allt börjar med att två unga män hittas döda i Barking, London. Den första, Anthony Walgate, hittas utanför Stephen Ports lägenhet, men polisen föreslår att dödsfallet kan ha varit på grund av en överdos, men hans vänner och hans familj är inte övertygade. Walgates mamma tror att det finns mer till fallet än vad polisen erkänner och tror att hennes son kan ha blivit mördad.

Morden i Barking (2022)
Foto: BBC ONE.

Hyllad av tittare över hela världen

På den amerikanska recensions-sajten Rotten Tomatoes har serien fått hela 82% positiva omdömen av kritikerna och deras gillande verkar matchas av tittarna med tanke på att seriens IMDb-betyg ligger på 7,4 av 10 i skrivande stund. Online fullkomligt haglar det in uppskattningar i kommentarsfältt.

Här är några positiva kommentarer om miniserien online:

– Beroendeframkallande, svårt att slita blicken från.

– En gripande, sann historia. Så bra det kan bli.

– Kraftfull och gripande.

Miniserien "Morden i Barking", som på engelska heter Four Lives, är skriven av Neil McKay (The Reckoning) och regisserad av David Blair (The Reckoning, Crime). Duon har framgångsrikt samarbetat på en rad olika projekt och har varsin BAFTA-vinst, Mckay för See No Evil: The Moors Murders och Blair för The Street.

I rollerna ser vi bland andra Stephen Merchant (Extras, Jojo Rabbit, Logan) Sheridan Smith (Love Soup, Hysteria), Leanne Best (The Bay, Ted Lasso) och Samuel Barnett (Penny Dreadful, Dirk Gentlys holistiska detektivbyrå) m.fl.

Missa inte "Morden i Barking" som finns att streama på TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL