Svenskarna får inte nog av TV4 Plays smarta brittiska kriminalserie

Svenskarna får inte nog av TV4 Plays smarta brittiska kriminalserie

  • TV4 Play
Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 21 augusti 2024 kl. 12:32 | Publicerad 20 augusti 2024 kl. 21:00

Cambridge-professor hjälper polisen med omöjliga fall

Ibland behövs det unika perspektiv för att kunna lösa brottsfall och i den brittiska kriminalserien "Professor T" vänder sig polisen till en genialisk lärare för att gå till botten med närmast omöjliga mysterier.

Svenskarna tuggar i sig kriminalserier som aldrig förr och förutom de nordiska är det i regel de brittiska vi tycker smakar allra bäst. På de svenska streamingtjänsterna kryllar det av brittiska krimserier och en som rullat varm TV4 Play under sommaren är Professor T.

Tidigare i somras hade seriens tredje säsong premiär i Sverige och tittarna verkar inte få nog av de nya avsnitten för serien ligger fortfarande kvar som en av de populäraste på TV4 Play.

Har du inte redan gett Professor T en chans kan det med andra ord vara hög tid att göra det. Det är inte bara svenskarna som uppskattar serien – den har stadiga 7,3 i betyg på IMDb och brittiska ITV har gett den nytt förtroende med en fjärde säsong.

Svenskarna får inte nog av TV4 Plays smarta brittiska kriminalserie
Foto: Eagle Eye Drama / Beta Film / ITV.

”Professor T” – populärt brittiskt kriminaldrama på TV4 Play

I "Professor T" får vi följa Jasper Tempest (Ben Miller), en genialisk professor i kriminolog från den prestigefyllda skolan Cambridge, som agerar rådgivare åt polisen när de stöter på patrull i vad som tycks vara brottsfall som är omöjliga att lösa. Tempest briljans går inte att blunda för, men hans unika metoder och personlighet gör att han sällan drar jämnt med sina poliskollegor. Samtidigt jagas han av ett förflutet som format honom till det briljanta, men säregna, geni han är.

Den enda nackdelen med Professor T på TV4 Play är att den första säsongen just nu lyser med sin frånvaro på streamingtjänsten. Men låt inte det avskräcka dig från att ge serien en chans, för vid sidan om handlingen som löper genom säsongerna utreds unika brottsfall, som kan snärja vem som helst, i varje avsnitt.

Serien är en remake på det belgiska originalet Professor T. (2015). Den här brittiska versionen hade ursprungligen premiär 2021.

Filmtopp håller dig uppdaterad om det bästa på TV4 Play. Utforska Filmtopp.se för fler spännande tips.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL