Snart släpper TV4 sin ”otroligt spännande” thrillerserie med Josefin Neldén

Snart släpper TV4 sin ”otroligt spännande” thrillerserie med Josefin Neldén

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 10:43 | Publicerad 16 oktober 2024 kl. 10:09

Mord och konspirationer i ”Doktrinen”

Nu kan vi meddela att TV4 släpper sin nya politiska thrillerserie ”Doktrinen” den 12 november. Produktionen är en storsatsning med Josefin Neldén i spetsen.

Om mindre än en månad är det premiär för den nya storsatsningen DoktrinenTV4 och TV4 Play. Den dramatiska berättelsen ger oss en nervkittlande historia om konspirationer i maktens korridor. Serien frontas av ingen mindre än Guldbaggenominerade Josefin Neldén, som många känner igen från Vår tid är nu.

Snart släpper TV4 sin ”otroligt spännande” thrillerserie med Josefin Neldén
Foto: Anders Nicander / TV4.

”Doktrinen” ger tittarna ett skrämmande drama i hjärtat av Utrikesdepartementet

I storyn följer vi en journalist vid namn Nina Wedén som sätter dit Sveriges utrikesminister för att vara en sexköpare, och när hans ersättare blir politikern Weiss (August Wittgenstein) tilldelas hon rollen som hans pressekreterare. Men snart visar det sig att Weiss inte verkar mycket bättre än sin föregångare. Bakom kulisserna omges han av smutsiga rykten och tvivelaktiga medarbetare, vilket tvingar Nina att ifrågasätta vem som egentligen har makten.

Samtidigt börjar den politiska konsulten Maxie Boije, spelad av Anna Sise, gräva i Weiss förflutna och upptäcker då ett mystiskt, åtta månader långt tomrum i hans CV. När en av Maxies källor hittas mördad, inser hon att hon kanske har kommit för nära en hemlighet som någon är beredd att döda för att bevara.

Enligt TV4 får tittarna kliva in i en värld full av intriger och interna konflikter, allt i vad som är ett skrämmande drama i hjärtat av Utrikesdepartementet. En blandning av intimt drama, storpolitik och spioneri på högsta nivå.

Så här säger Johanna Lind, som är dramachef på TV4, om Doktrinen:

– TV4 Dramas ambition är att med starka känslor, dramatik och humor beröra och samla Sverige, Doktrinen lyckas väldigt fint att kombinera allt detta i en fantastisk serie. Som tittare kan man förvänta sig en otroligt spännande upplevelse. 

"Doktrinen", som är en samproduktion mellan TV4, Anagram Sverige, Film i väst, Aurora Studios och Beside Productions, har premiär på TV4 och TV4 Play den 12 november.

LÄS OCKSÅ: TV4 storsatsar på kriminalserien ”Vargasommar” – då har den premiär

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL