”Skilda världar” äntligen tillbaka! Här kan du streama den berömda serien

”Skilda världar” äntligen tillbaka! Här kan du streama den berömda serien

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
14 juli 2024 kl. 15:00

Är du redo för en omtitt?

En av Sveriges mest kultförklarade serier, ”Skilda världar”, är äntligen tillbaka. Flera säsonger finns nu att streama på TV4.

Med sina två populära serier Lyckoviken och Strandhotellet har Camilla Läckberg tagit tillbaka såpaformatet till den svenska massan. På 80-90-talet var genren nämligen oerhört populär med flera stora titlar som växte fram, från Rederiet och Andra avenyn till Skilda världar. Den sistnämnda av dem är kanske är kanske mest ikonisk och har nu gjort sin comeback. 

Skilda världar sändes på TV4 mellan 1996 och 2002, och sammanlagt fick tittarna ta del av hela 500 avsnitt. Handlingen utspelar sig i Stockholm och kretsar kring de två familjerna Toivonen och Bovallius, som verkar ha helt olika livsstilar och socioekonomiska förhållanden.

De två huvudpersonerna Daniel Toivonen och Sandra Bovallius träffas och blir ordentligt förälskade i varandra, men upptäcker snart att deras föräldrar har ett gemensamt romantiskt förflutet. När deras förhållande gick i kras uppstod kraftiga sprickor mellan familjerna som numera kan kalla sig för fiender. 

”Skilda världar” äntligen tillbaka! Här kan du streama den berömda serien
Bengt Dalqvist och Lina Pleijel från "Skilda världar". Foto: TV4.

Nu kan du streama Skilda världar

Skilda världar drivs på klassisk såpa-manér av dramatiska teman som svek, kärlek, hemligheter och klasskillnader. Genom serien fick vi se ett flertal skådespelare bli välkända namn – Tuva Novotny, Johan Hedenberg och Nina Gunke för att nämna några. Något roligt med Novotny och Hedenberg på senare tid är att de återförenats med den hyllade Viaplay-serien Allt och Eva där de har en liten krystad relation till varandra. 

Känner du för att se om den svenska kultsåpa som "Skilda världar" är, eller kanske se den för första gången? Då är det fullt möjligt. Fyra säsonger av serien har kommit tillbaka till TV4 Play. Passa på!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL