Sista chansen: Jude Laws ”briljanta” konspirationsthriller lämnar TV4 Play

Sista chansen: Jude Laws ”briljanta” konspirationsthriller lämnar TV4 Play

  • TV4 Play
Sofie Landgren
07 oktober 2024 kl. 18:00

Nu försvinner "Side Effects" från TV4

Sista chansen! Den 31 oktober försvinner Steven Soderberghs hyllade konspirationsthriller "Side Effects" med Jude Law från TV4 Play.

Tillhör du en av de som inte hunnit se Steven Soderberghs konspirationsthiller Side Effects från 2013 än? Då gäller det att passa på! Den 31 oktober tas nämligen filmen bort från TV4 Plays sortiment. 

Side Effects är en hyllad flerskiktad thriller där en ung kvinna får pröva en experimentell ångestmedicin som av allt att döma orsakar ett fruktansvärt dåd. På IMDb har filmen fått 7,1/10 i betyg av närmare 200 000 användare, och i rollerna ser vi Jude Law tillsammans med andra stjärnor som Catherine Zeta-Jones, Channing Tatum, Rooney Mara och Vinessa Shaw.

LÄS OCKSÅ: TIPS: Spännande svenska kriminalserier som går att streama gratis

Sista chansen: Jude Laws ”briljanta” konspirationsthriller lämnar TV4 Play
Rooney Mara och Channing Tatum spelar mot Jude Law i "Side Effects". Foto: Open Road Films.

Kritikerna hyllar "Side Effects" som snart lämnar TV4 Play

För att beskriva handlingen närmare så följer vi Emily (Rooney Mara), en ung kvinna som kämpar med en svår depression. När inget hjälper får hon pröva en ny experimentell ångestdämpande medicin som skrivs ut av hennes psykolog. Men medicinen ger biverkningar som av allt att döma orsakar ett fruktansvärt dåd, och stora konsekvenser för alla inblandade.

Filmen som fick ett fint mottagande när den kom är något av en bortglömd pärla i dag. Så här skrev några av de tyngsta internationella kritikerna om Side Effects när den först kom ut för mer än tio år sedan.

New York Magazine: "Även om handlingen kan vara förutsägbar (och mer än lite osannolik) i efterhand, hanterar Mr. Soderbergh den briljant och påminner oss återigen om att han är en mästare på att hantera genrefilm."

IndieWire: "Scenerna staplas med en frenetisk intensitet; precis som i Soderberghs andra senaste eskapader inom spänningsgenren går inte en enda klippning till spillo."

Variety: "Vad som börjar som en vass satir om vårt pillerpoppande och självmedicinerande samhälle förvandlas till något fascinerande annorlunda i denna elegant sammanflätade gåta."

Ta sista chansen att se Jude Law och flera andra stora stjärnor i den spännande konspirationsthrillern Side Effects som försvinner från TV4 Play den 31 oktober. Skulle du missa filmen eller sakna en prenumeration där, kan se här vilka andra streamingtjänster som har den i sitt utbud.

LÄS OCKSÅ: Filmen som Channing Tatum absolut inte ville göra: "Tackade nej sju gånger"

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL