Sista chansen: Hyllad och stjärnspäckad dramathriller lämnar TV4 Play

Sista chansen: Hyllad och stjärnspäckad dramathriller lämnar TV4 Play

  • TV4 Play
Emil Oscar Rasmussen
11 september 2024 kl. 15:30

Briljanta skådespelare i John le Carré-adaptionen

En något bortglömd thrillerpärla lämnar TV4 Play i dagarna. Passa på att se stjärnspäckade "A Most Wanted Man" innan det är försent.

En något förbisedd men i allra högsta grad sevärd thriller finns just nu att streama på TV4 Play för tjänstens plusabonnenter. Filmen i fråga är en John le Carré-adaption från 2014 med storstjärnor som Philip Seymour Hoffman, Rachel McAdams, Daniel Brühl, Robin Wright och Willem Dafoe m.fl.

Titeln på filmen är A Most Wanted Man och den är regisserad av nederländska Anton Corbijn som också ligger bakom filmer som The American (2010) och Control (2007). För den triviatörstande filmälskaren kan vi också meddela att Corbijn är en av världens främsta musikvideo-regissörer och har regisserat flera för Roxette, men även en för Per Gessle i hans solokarriär.

I A Most Wanted Man serveras vi dock något helt annat än Gessle-trudelutter. Filmen är en smart och spännande dramathriller om en tjetjensk muslim som illegalt immigrerar till Hamburg, Tyskland och hamnar mitt i ett internationellt krig mot terrorismen.

"A Most Wanted Man" finns alltså just nu på TV4 Play, men om bara några dagar lämnar filmen streamingtjänsten. Du har möjlighet att se filmen fram till och med lördag den 14 september.

LÄS OCKSÅ: TIPS: Verklighetsbaserad krimserie på TV4 Play: ”Beroendeframkallande”

Sista chansen: Hyllad och stjärnspäckad dramathriller lämnar TV4 Play
Foto: SF Studios / Kerry Brown/Roadside Attractions.

"A Most Wanted Man" hyllades av kritikerna – Philip Seymour Hoffmans sista huvudroll

Bland kritikerna har A Most Wanted Man varit en favorit sedan premiären. På sajter som Rotten Tomatoes och Metacritic, där kritikeromdömen omvandlas till ett betyg har filmen fina 86% på Rotten Tomatoes och 77 av 100 i Metascore.

Många av kritikerna lyfter fram Philip Seymour Hoffman i huvudrollen, Anton Corbijns tonsäkerhet och intelligensen i berättelsen som några av filmens främsta styrkor.

En anledning till att filmen trots allt flugit under mångas radar kan vara att publiken inte var riktigt lika imponerad som kritikerna. Konsensusen bland publiken verkar vara att det är en fullt duglig film, men 6,7 i IMDb-betyg och 65% i tittarbetyg på Rotten Tomatoes är inte i närheten av kritikernas hyllningar.

A Most Wanted Man är oavsett en, som sagt, i allra högsta grad sevärd film. Även om du är tveksam kan den vara värd att ta sig an enbart för att det är en av Philip Seymour Hoffmans sista roller och hans sista huvudroll i en film.

Följ Filmtopp på Facebook för fler spännande tips och underhållande artiklar.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL