Robinsonstjärnan mobbad i The Challenge: ”Ren machomentalitet”

Robinsonstjärnan mobbad i The Challenge: ”Ren machomentalitet”

  • TV4 Play
Moa Andersson
29 augusti 2024 kl. 19:00

”Hur kan män bete sig så där?”

En abrupt hemgång i "The Challenge" framkallar inte bara tårar, utan också en hel del vrede när en ny deltagare återvänder.

När en deltagare väljer att lämna i dagens avsnitt av The Challenge, på grund av personliga skäl, så återvänder den tidigare Robinsonstjärnan Fabian Thingwall. Men han blir inte direkt bemött med hänsyn. 

The Challenge
Foto: TV4

"Till slut bryter jag ihop"

Till skillnad från tjejerna, som till stor del bemöter varandra med respekt, så misslyckades killarna med just det i dagens tävling. 

– Det kändes som att vissa av killarna hade planerat innan att jag inte skulle få se biten med färger. Och för att göra det, tog de till ganska hårda tag. Det är inte okej. Att alla enskilt isolerar mig. Jag blev mest bara ledsen. Så beter man sig inte, berättar Fabian Thingwall.

Fabian förklarar att han inte tävlingen inte kunde fokusera på något annat än det som hände. Han försökte så gott han kunde, men hjärnan hängde inte riktigt med. 

– Jag vill inte ge upp, men till slut bryter jag ihop. Det går inte mer. Jag blir väldigt ledsen för det tar mig tillbaka till mellanstadiet och lågstadiet där man blir utfryst av killarna i klassen. Och det kändes inte okej, säger han. 

– Det är mobbning. Det är fucking mobbning. Jag blir så jävla ledsen. Det är som hela min jävla uppväxt. Det är alltid killarna mot mig, alltid, säger en gråtande Fabian Thingwall till de andra killarna efter tävlingen avslutats. 

The Challenge
Fabian Thingwall. Foto: TV4
Foto: TV4

"Kändes som stenåldern"

Fabian förklarar att han tycker att de killarna som betedde sig illa faktiskt också ska stå för det när de kommer hem igen. Han tror att de här personerna, eller den personen, kommer att få se verkligheten och hur de faktiskt beter sig. 

– Det är en sak att pakta, men att bli fysiskt utdragen så här, berättar sedan Fabian för Helené Fransson, Emmy Rönning och Izabella Andersson.

Han förklarar vidare att han blev fasthållen av bland annat Cruise Ferreira och killarna som de är i par med. 

– Det jag upplevde i tävlingen är ren machomentalitet. Det kändes som stenåldern och att jag skulle bli slaktad, säger Fabian och fortsätter:

– Det här är inte kul, det är fucking mobbning. Så jag bröt ihop. 

– Alltså jag blir så jävla förbannad! Hur kan män bete sig så där? Hur kan män som ska vara vuxna medvetet frysa ut en person? Jag blir så jävla arg. Det här kommer att påverka allas val inför kvällens duell, säger Helené Fransson.

”The Challenge ser du måndagar och torsdagar på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL