Peter Habers oväntade hyllning till Mikael Persbrandt: “Oftast var det...“

Peter Habers oväntade hyllning till Mikael Persbrandt: “Oftast var det...“

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
24 september 2024 kl. 11:30

Vill inte kommentera det negativa som varit

I en ny intervju blickar Peter Haber tillbaka på tiden med den tidigare Beck-kollegan Mikael Persbrandt som spelade Gunvald Larsson.

Snabbversion
  • I en stor intervju svarar Peter Haber på frågor om tiden med Mikael Persbrandt i "Beck". 
  • Peter Haber kommer med en oväntad hyllning Persbrandt och vill inte kommentera på det negativa som varit.
  • Fyra nya Beck-filmer är nu på gång.
  • Ovissheten kring Peter Habers framtid i "Beck". 

Få av oss som har följt det brett älskade kriminaldramat Beck genom åren har missat den unika relationen skådespelarna Peter Haber och Mikael Persbrandt har till varandra. Stjärnor och arbetskamrater tillsammans framför kameran, men allt annat än goda vänner bakom kulisserna. Nu, flera år efter att karaktären Gunvald Larsson skrivits ut ur serien på grund av besvär med Persbrandt, fortsätter Haber att göra Beck-filmer. I en alldeles ny intervju minns Haber tillbaka på tiden med Persbrandt och hur det var att jobba med honom.

Peter Habers oväntade hyllning till Mikael Persbrandt: “Oftast var det...“
Peter Haber och Mikael Persbrandt i "Levande begravd". Foto: Nordisk Film.

Peter Haber med oväntad hyllning till Mikael Persbrandt

Beck-stjärnan Peter Haber har tidigare sagt till Filmtopp att han kan sakna tiden med Mikael Persbrandt och Gunvald Larsson i serien. Han berättade då att hans känslor inför Persbrandts avslut på Beck fick honom att känna tudelat: 

– Det var väldigt blandade känslor. Lättnad och sorgsenhet kan man säga. 

I en ny intervju med Aftonbladet får Peter Haber frågan om han saknar Gunvald Larsson, vilket han då medger samtidigt som han berömmer Kristofer Hivju

– På ett sätt gör jag det. Kristofer Hivju är en fullgod ersättare, om man nu ska kalla honom det, men på ett annat sätt, säger Peter Haber och menar att Martin och Gunvald kanske kommit till vägs ände. 

Det är känt att Mikael Persbrandt skrivit illa om Peter Haber i sin självbiografi Så som jag minns det. Bland annat skriver han att Haber saknar medkänsla och sympati, och att han "sätter sig på en piedestal". 

Haber berättar för Aftonbladet att han läst kapitlet om honom men att han inte tänker kommentera på innehållet. Istället väljer han att ge Persbrandt något av en oväntad hyllning:

– Oftast var det roligt att jobba med honom. Sedan tänker jag inte gå in på vad jag vet att du är ute efter. Men vårt samarbete fungerade väldigt bra.

För den som vill se om Beck-filmerna med Haber och Persbrandt finns de alla att streama på TV4 Play

 

Peter Haber och Valter Skarsgård i "Beck"
Peter Haber med Valter Skarsgård. Foto: TV4.

Fyra nya Beck-filmer på gång

När Peter Haber var med i Vilket liv! TV4 i söndags fick han frågor om framtiden för Beck. Han avslöjade då att produktionen – förutom de två filmer som arbetas på just nu – troligtvis gör ytterligare två stycken nästa år. Vad som händer med hans medverkan i filmserien därefter återstår att se.

– Det jag vet är att vi gör två filmer i år. Sen gör vi antagligen två filmer nästa år. Sen vet jag faktiskt inte mer, sade Peter Haber i programmet. 

En stor del av ovissheten ligger naturligtvis i Peter Habers ålder och att han sedan en tid tillbaka sliter med en dålig fot. Samtidigt hävdar Haber att han mår bra. 

Håll koll på Filmtopp för de senaste nyheterna om "Beck" och andra filmer, serier och TV-program.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL