Peter Habers besked: Är “äntligen“ redo att ge upp Beck

Peter Habers besked: Är “äntligen“ redo att ge upp Beck?

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
Uppdaterad 24 september 2024 kl. 11:41 | Publicerad 22 september 2024 kl. 21:19

Pekar på Valter Skarsgård som sin efterträdare

När Peter Haber hyllas i "Vilket liv!" på TV4 får han frågan om framtiden för "Beck". Han hintar då om vad som sker när han "äntligen" är redo att kliva undan.

Med femtio filmer som kommissarie Martin Beck sedan 1997 och ytterligare flera på gång tar Peter Haber, 71, uppgiften en dag i taget. När skådespelaren hyllas för sin långa och fina karriär i Vilket liv!TV4 försöker programledaren Renée Nyberg ta reda på hur framtiden för serien ser ut.

Länge har det spekulerats kring att Valter Skarsgård, som spelar den unge polisen tillika barnbarnet Vilhem Beck, ska bli hans efterträdare. Känslan efter att ha sett programmet är att så mycket riktigt blir fallet, och att Haber känner sig nöjd med att snart lägga rollen som seriens huvudsakliga stjärna på hyllan. 

LÄS OCKSÅ: Tittarna får fler Beck-filmer med inspelning 2025: “Sen vet jag inte mer”

Peter Haber och Valter Skarsgård. Foto: TV4.

Peter Habers hint till Valter Skarsgård om när han “äntligen“ ger upp Beck

I söndagens avsnitt av Vilket liv! hyllas Peter Haber för alla de fantastiska och vitt skilda roller han gjort som skådespelare, från pappa Runar i Sune och Janne i Tomten är far till alla barnen till den som Martin Beck i en av Sveriges mest älskade kriminalserier. Under avsnittets första period handlar det om just Beck-filmerna och med på plats för att hylla honom finns Kristofer HivjuJennie Silfverhjelm och Valter Skarsgård med flera. Den sistnämnda får ett extra stort fokus när Renée Nyberg pressar dem på svar inför seriens framtid. 

Vilket liv! får Skarsgård frågan om han kommer att ta över huvudrollen ifall Peter Haber någonsin kliver ifrån Beck, men innan han svarar säger Peter Haber:

– Äntligen. När han äntligen kliver av... då... [pekar på Valter, som en hint att han kommer ta över när det väl är dags].

– Om jag själv får välja ska Peter ingenstans. Det känns tryggare för mig att ha med honom så länge jag är kvar, säger Valter och fortsätter: 

– Det är klart att det skulle vara superroligt, men vi tar de här filmerna till att börja med så får vi se vad som händer sen. 

Att Valter skulle ta över rollen är något som det länge ryktats, och Peter Haber har själv sagt till Filmtopp att han ser honom som sin efterträdare när han "äntligen" får kliva åt sidan.

"Det här gänget betyder allt"

Sett till hans enorma dragkraft vill TV4 och produktionen förmodligen behålla Peter Haber som en betydande del av Beck in i det sista. Om vi får göra en kvalificerad gissning handlar de kommande filmerna om att göra Valter ännu mer varm i kläderna och att på vägen fortsätta fasa ut Haber, som fått mindre och mindre speltid, ytterligare.

Haber hintar om att han kommer sakna att göra Beck-filmer, mycket på grund av hans kollegor:

– Det här gänget betyder allt. Det är en stor gåva att få ha den här underbara ensemblen omkring sig. Det är en glädje att åka till arbetet varenda gång och få träffa de här människorna, säger Haber om teamet han gör serien med. 

LÄS OCKSÅ: Peter Habers oväntade hyllning till Mikael Persbrandt: “Oftast var det...“

Avsnittet med Peter Haber i "Vilket liv!" finns att streama på TV4 Play. Vi på Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som händer runt "Beck". 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL