Peter Haber i skratt när Mikael Persbrandt dissas på TV: ”Tack för att...”

Peter Haber i skratt när Mikael Persbrandt dissas på TV: ”Tack för att...”

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
Uppdaterad 20 september 2024 kl. 15:33 | Publicerad 18 september 2024 kl. 12:55

Ett ögonblick som kan reta upp fans till ”Beck”

På söndag hyllas Peter Haber på TV4 i ”Vilket liv!”. Då kommer ett segment som kan reta upp fans till Mikael Persbrandt och hans Gunvald Larsson från "Beck".

I TV4:s program Vilket liv! med Renée Nyberg som programledare tar man tillfället att hylla stora profiler för sina prestationer genom åren. Under den pågående säsongen har vi sett hyllningar till Tomas LedinPernilla WahlgrenEva Rydberg och Peter Jöback. På söndag är det dags för en annan folkkär stjärna att hyllas och som är av extra intresse för oss som älskar film, nämligen Peter Haber

LÄS OCKSÅ: Svenskarnas populäraste tv-program just nu – här är listan

Peter Haber i skratt när Mikael Persbrandt dissas på TV: ”Tack för att...”
Foto: TV4.

Peter Haber i skratt när Mikael Persbrandt dissas på TV: ”Tack för att...”

Efter många år på teaterscenen slog skådespelaren Peter Haber igenom som pappa Rudolf i de två stora klassikerna Sunes Jul och Sunes sommar. Men inledningsvis handlar hans hyllning i Vilket liv! uteslutande om hans mest älskade och långvariga filmserie Beck där han gjort titelrollen i hela femtio filmer. 

När Peter Haber sätter fot på Oscarsteatern har han ingen aning om hur han ska hyllas inför en fullsatt publik, och oväntat blir det också när en poliskår uppenbarar sig på scenen för att sjunga honom en låt. På ett skojfriskt sätt börjar med att belysa Martin Becks unika förmåga att sätta dit bovar:

Peter Haber tack ifrån polisen

Ingen slut har löst mer brott än du 

När vi andra kämpar med bevisen löser du mord 147

Helikopterrånare, psykopater, präster, pyromaner och lasermän

Hackare, sadister och advokater

Peter Haber tar varenda en

Kristofer Hivju hyllar Peter Haber i "Vilket liv!"
Kristofer Hivju. Foto: TV4.

När det är dags för nästa vers tar numret en oanad vändning, detta när den norske Beck-kollegan Kristofer Hivju gör entré för att sjunga nästa del. Då dröjer det inte länge innan han driver med karaktären som länge hade hans plats, Gunvald Larsson, spelad av Mikael Persbrandt. Haber kan då inte hålla sig för skratt. 

Och jag vill skänka dig ett tack 

För att ni dödade av Gunvald Larsson

Jag skickade väskan och kom till dig

För att vara med min idol

Allas idol 

Peter Haber

Peter Haber i "Vilket Liv!"
Peter Haber. Foto: TV4.

Peter Haber om att sakna tiden med Persbrandt i ”Beck”

Att Peter Haber skrattar åt grejen med Gunvald Larsson behöver inte betyda att han själv är med på dissen mot Mikael Persbrandt som finns mellan raderna. Förmodligen skrattar han för att hela situationen är knäpp – och för att man faktiskt vågar peta där man sällan längre petar. 

Det är välkänt att Peter Haber och Mikael Persbrandt inte alltid var överens. I sin självbiografi Så som jag minns det berättar Persbrandt öppet om hur de aldrig tyckte om varandra. Likaså har Haber sagt att det "kanske var bra" att hans kollega sparkades från Beck-filmerna. 

När Filmtopp träffade Peter Haber i februari erkände han dock att han kan sakna tiden med Persbrandt och att "det är sorgligt när något tar slut". 

Om Persbrandt kommer att svara på dissen mot Gunvald Larsson efter att Vilket liv! har sänts på söndag känns knappast sannolikt. Men att Haber vågar skicka iväg ett skratt åt att man tvingades stryka Gunvald ur Beck-serien kan indikera att han och Persbrandt lagt det hela bakom sig, och att deras relation är bättre i dag.

LÄS OCKSÅ: Låt nedräkningen till nästa Johan Falk börja

Filmtopp håller dig uppdaterad med sensate nytt inom film- serie och TV-världen.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL