Panikscener i The Challenge – deltagaren svimmar under höjdtävling

Panikscener i The Challenge – deltagaren svimmar under höjdtävling

  • TV4 Play
Moa Andersson
Uppdaterad kl. 20:06 | Publicerad 26 augusti 2024 kl. 20:00

"Det blev en ordentlig smäll"

En panikartad situation uppstår i dagens avsnitt av "The Challenge Sverige", när en deltagare svimmar under tävlingen – som utspelar sig på hög höjd.

Det märks att tävlingen är igång på riktigt i The Challenge Sverige, där vinstpotten ligger på en miljon kronor. I dagens avsnitt dyker fyra nya deltagare upp och de är dessutom de sista medtävlarna att komma in i den första svenska säsongen av konceptet. 

De som entrar The Challenge är Phillip-Lloyd Rochester, 40, från Farmen 2021, Homayon Sytes, 23, från Robinson 2022, Sandra Cucarano, 26, från Robinson 2022 och Matilda Borgström, 26, från Bachelor 2021. De nya deltagarna kommer lagom till dagens tävling, där en vinst innebär att man får makten att utse veckans första duellpar och en immunitet. Men tävlingen går inte som helt planerat för alla deltagare. 

The Challenge Sverige 2024
Trossen som deltagarna i "The Challenge" ska hålla sig fast vid. Foto: TV4
Joanna Swica i The Challenge 2024
Joanna Swica och Anthony Yigit uppe i trossen. Foto: TV4

Joanna Swica: "Börjar känna mig illamående och yr"

Tävlingen går ut på att alla tävlingspar befinner sig i vattnet, sedan kommer en stor tross sakta att sänkas ner över dem. De ska då ta tag i den på ett eller annat sätt, i princip hur de vill. Trossen kommer sedan att sakta höjas högt upp i luften. Om en i paret släpper innebär det att man är ute medan det par som håller sig kvar längst vinner.

Det går bra till en början, men en efter en faller de i vattnet. Joanna Swica håller sig kvar ett bra tag, men plötsligt börjar det susa i hennes öron och hon känner att det börjar dunka.

– Jag hör inte någonting annat. Och jag börjar känna mig lite lätt illamående och yr. Jag försöker vrida lite på huvudet, men jag märker att när jag gör det blir det liksom "ofokus", berättar Joanna och fortsätter:

– När jag hänger där är det bara ett sus, ett dån, som går i huvudet. Varför känns det så konstigt i huvudet? Jag är som full. Men jag tänker: "Jag hänger väl här, det blir säkert bra".

The Challenge Sverige 2024
Foto: TV4
Panikscener i The Challenge – deltagaren svimmar under höjdtävling
Foto: TV4

Svimmade under tävlingen i "The Challenge"

När Joanna hänger i trossen märker hon att det inte alls känns bra. Hon hänger inte helt med och börjar lossa lite på greppet. Plötsligt ligger hon avsvimmad i vattnet. 

Tumult uppstår och man både ser och hör att det uppstår ett panikartat läge. Någon hörs säga "fan, hon har svimmat" och någon annan skriker "hjälp".

– När jag är på land och det börjar klarna igen så fattar jag att jag fick någon form av... Blod samlades i... Jag fick tryck för näsan och blev yr. Sedan landade jag helt enkelt fel i vattnet. Hade inte jag haft ont i näsan hade det bara varit en "faceplant" i vattnet. Men nu landade jag med nästan och det blev en ordentlig smäll igen, förklarar Joanna. 

Tack och lov kvicknar Joanna snabbt till när hon kommer upp på land, men det är uppenbart att situationen skakar alla inblandade. 

"The Challenge" ser du måndagar och torsdagar på TV4 och TV4 Play. Håll utkik på Realitytopp efter de senaste TV-nyheterna.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL