Nakenchock i The Challenge: ”Vet hur man rör om i grytan”

Nakenchock i The Challenge: ”Vet hur man rör om i grytan”

  • TV4 Play
Moa Andersson
19 augusti 2024 kl. 17:00

Är "The Challenge" det bästa utav två världar?

Drama, tävlingar, fest och pakter. "The Challenge" tycks bjuda på allt, och nu senast även en nakenchock signerad Farmen-stjärnan Viktor Bergström.

Den första svenska säsongen av The Challenge rullar på i full fart på TV4 och TV4 Play. På något sätt blir det en lustig kombination av farliga tävlingar, fest, drama och pakter, men trots det så har programmet något som fungerar. 

Det som blir märkligt är när ett program, som kombinerar farliga tävlingar med reality, är när man som åskådare ena minuten bevittnar utmanande och seriösa tävlingar, medan andra minuten häller deltagarna i sig alkohol, dansar och flirtar med varandra. Man kan fråga sig vad programmets egentliga syfte är. Såklart skapar det en underhållande känsla, att man både får ha kvar och äta kakan. Frågan är om man som publik kanske helt enkelt det bästa av två världar?

The Challenge 2024
Foto: TV4

"Känns lite oroväckande"

I dagens program är välkomnas två nya deltagare som tidigare medverkat i FarmenRobin Johansen och Izabella Andersson. Det blir direkt allvar när de får välja varsin partner, vilket rubbar stämningen i gruppen eftersom det inte är någon som verkar vilja byta partner.

– Att det finns risk för splittring känns lite oroväckande. Jag känner att jag inte vill byta partner, säger bland annat Elin Härkönen, som senare blir vald som tävlingspartner av den nya deltagaren Robin. 

Därefter är det dags för de gamla och nybildade paren att tävla och man märker snabbt tävlingsinstinkterna hos deltagarna. En vinst i tävlingen resulterar i makten att utse det första duellparet och en immunitet. De paren som kommer sist startar med en nackdel i nästa tävling, därför är det viktigt att vara en av vinnarna. Det är på allvar.

Nakenchock i The Challenge: ”Vet hur man rör om i grytan”
Viktor Bergström tar ett nakendopp. Foto: TV4.
Elvira Svensson och Viktor Bergström
Elvira Svensson och Viktor Bergström. Foto: TV4.

Viktor Bergströms nakenchock i The Challenge på TV4

En stund senare är det festdags, något mindre allvarsamt och det känns nästan som ett helt nytt program. Spänning i form av tävling byts ut mot drama, nakenhet, intriger, flirtande och festmusik. Från att allt fokus har legat på dagens tävling, avslutas dagen istället med att Viktor Bergström badar naken och vill kyssa Elvira Svensson.

Att bada naken är en härlig känsla, enligt Viktor själv, och hoppar i poolen naken sittandes på en stol. Vi som har sett Viktor medverka i Farmen vet att han är som klippt och skuren för realityformatet. Han vet hur man rör om i grytan, så att säga.

– Jag hade velat kyssa dig. Det hade du också velat, påstår Viktor till Elvira, som själv menar att hon endast vill vara hans vän. Något som hon också har sagt till honom flera gånger.

Ja, vad ska man säga. En helt vanlig dag i "The Challenge" helt enkelt – det bästa av två världar. 

"The Challenge" ser du måndagar och torsdagar på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL