Morden i Sandhamn säsong 11 – Allt vi vet om seriens fortsättning

Morden i Sandhamn säsong 11 – Allt vi vet om seriens fortsättning

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
Uppdaterad 25 september 2024 kl. 20:42 | Publicerad 21 augusti 2024 kl. 22:12

Hoppas du på att få återvända till Sandhamn med Rapaport?

I dag gick den tionde säsongen av TV4:s älskade deckarserie med Alexandra Rapaports i mål. Vad är nu statusen på "Morden i Sandhamn" säsong 11?

Den 7 augusti var det premiär för den stora jubileumssäsongen när mysdeckaren Morden i Sandhamn fick sin tionde säsong. Fansen som längtat har redan rivit av de sex nya avsnitten som alla nu finns att streama på TV4 Play.

Har du också sett färdigt allt och vill veta om vi kan förvänta oss att se Morden i Sandhamn säsong 11? Då är du knappast ensam. Många tusentals tittare hoppas på att få se mer av Nora Linde, men också av Alexander och andra betydande karaktärer.

Morden i Sandhamn säsong 11 – Allt vi vet om seriens fortsättning
Alexandra Rapaport som Nora i "Morden i Sandhman". Foto: TV4.

Allt vi vet om Morden i Sandhamn säsong 11

Medan den förra säsongen slutade på ett sätt som fick fansen att hålla andan, slutar den nya säsongen med en mycket mindre desperat känsla. Snarare känns det som att man tar paus i ett läge där man inte nödvändigtvis måste fortsätta för att berätta klart en historia. 

Så vad är statusen på Morden i Sandhamn säsong 11? I skrivande stund har TV4 inte bekräftat någon fortsättning. Vi vet väldigt lite, men förmodligen kommer ett beslut att dröja ett tag till. Vanligtvis vill man invänta hur många som tittar på produktionen för att se om det går att motivera fler avsnitt. Inte sällan låter man heller fansen hålla andan lite, innan man ger dem den stora positiva nyheten – som de då blir ännu mer taggade av.

Troligtvis fortsätter serien

Om vi tillåts att spekulera skulle vi säga att en fortsättning känns väldigt trolig. För det första ges vi inget avslut av Alexandra Rapaports karaktär. Efter tio säsonger kan man förvänta sig att skådespelaren, som tryckt på att serien gjort henne folklig, skulle vilja ge Nora ett riktigt adjö.

För det andra ser vi inga problem med att Morden i Sandhamn skulle kunna fortsätta. Att man gjort tio säsonger är ett bevis på att TV4 har en sann långkörare där grundidén är så pass stark att tittarna kommer fortsätta vilja ha mer. Vi på Filmtopp har mycket riktigt noterat ett fortsatt brinnande intresse för serien. 

Dessutom säger Alexandra Rapaport själv till Filmtopp att hon vill återvända till serien.

Om det blir en elfte säsong av Morden i Sandhamn, när är det då troligt att vi får se den landa på TV4? Tidigare in på serien kunde det dröja flera år mellan säsongerna, men under de senaste åren har de årligen släppts som en klocka, alltså en säsong per år. Med andra ord är det inte omöjligt att Morden i Sandhamn säsong 11 har premiär framåt sensommaren 2025.

Filmtopp har kontaktat TV4 för att få klarhet runt seriens framtid. Vi håller dig uppdaterad om senaste nytt runt "Morden i Sandhamn". Följ oss på Facebook för att inte missa spännande nyheter.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL