Morden i Helsingör-stjärnans besked – så länge vill han spela Sommerdahl

Morden i Helsingör-stjärnans besked – så länge vill han spela Sommerdahl

  • TV4 Play
Emil Oscar Rasmussen
22 juli 2024 kl. 12:00

Peter Mygind om sin egen framtid som Dan Sommerdahl

I helgen hade den femte säsongen av populära "Morden i Helsingör" premiär och en sjätte säsong är redan bekräftad. Blir det mer än så därefter? Seriens stjärna Peter Mygind svarar på hur länge han kan tänka sig spela Dan Sommerdahl.

Den efterlängtade femte säsongen av omåttligt populära Morden i Helsingör har äntligen hittat till TV4 och TV4 Play. Serien om den skicklige polisen Dan Sommerdahl, spelad av Peter Mygind, har rullat sedan 2020 och blivit en storfavorit i Sverige.

I Morden i Helsingör får vi följa Sommerdahl när han tar sig an utmanande brottsfall i idylliska Helsingör, samtidigt som han försöker balansera sitt krävande yrke med privatlivet.

En sjätte säsong av kriminalfavoriten är redan bekräftad, med en inspelning som påbörjades redan i maj 2024, och det ser ut som om det kan bli ännu mer att se fram emot därefter. Åtminstone om huvudrollsinnehavaren Mygind får bestämma.

LÄS OCKSÅ: Alla "Morden i"-serier

Foto: TV4.

Peter Mygind om Morden i Helsingör och karaktären Sommerdahl – öppen för fler säsonger

I samband med att "Morden i Helsingör" säsong 5 visades i Danmark i juni passade danska Billed-bladet på att fråga Peter Mygind om hur han ser på framtiden för serien och sin karaktär. Baserat på svaret är 60-årige Mygind öppen för att spela Sommerdahl i många fler säsonger.

– Ja, för när får jag erbjuden en sådan roll igen? Om Dans resa kan fortsätta att utvecklas, så kan vi ju i teorin fortsätta i många år, säger Mygind i intervjun.

Seriens stjärna är inte heller rädd för att blicka långt framåt i tiden och drar en parallell till en riktig långkörare i genre:

Morden i Midsomer har ju gått i över 20 år och tyskarna har just frågat om jag vill göra Morden i Helsingör i 10 år!

Om det blir 5, 10 eller 20 år till – eller någonting helt annat – av "Morden i Helsingör" återstår att se, men för seriens fans är det en mycket hoppfull uppdatering från Mygind.

LÄS OCKSÅ: Tips – deckarserier som utspelar sig på sommaren

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL