”Morden i Helsingör” säsong 6 bekräftad – då förväntas den ha premiär

”Morden i Helsingör” säsong 6 bekräftad – då förväntas den ha premiär

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
21 juli 2024 kl. 18:00

Kan komma tidigare än de senaste säsongerna

Tittarna kan andas ut. Den danska kriminalserien ”Morden i Helsingör” får en sjätte säsong. Här är allt vi vet om fortsättningen.

Sedan den först kom ut år 2020 har Morden i Helsingör inte bara blivit en favorit i hemlandet Danmark, utan också i Sverige. I dag är det efterlängtad premiär för den femte säsongenTV4 Play, som tittarna nu kastar sig över. 

I serien följer vi Dan Sommerdahl som knäcker mordgåtor i den danska kuststaden Helsingör. Men det är inte bara hemska brott som ska redas ut – vid sidan av jobbet har han en trasslig situation med sin bästa vän och kollega Flemming och hustrun Marianne.

Den femte säsongen har precis haft sin Sverigepremiär med alla dess avsnitt ute för allmän beskådan. Trycket på de nya avsnitten kommer därför vara högt, men väntan på flera ser inte ut att bli för lång.

”Morden i Helsingör” säsong 6 bekräftad – då förväntas den ha premiär
Foto: TV2.

När kommer ”Morden i Helsingör” säsong 6?

Sedan i början på maj har det varit känt att danska TV2 gör en sjätte säsong av Morden i Helsingör. Newsner kunde då rapportera att inspelningen drar igång redan samma månad, vilket kan vara extra positiva nyheter för tittarna. 

Så när kan vi förvänta oss att se Morden i Helsingör säsong 6? I dagsläget finns det inget spikat premiärdatum att ta del av, men låt oss göra en kvalificerad gissning...

Under tiden som serien rullat har man släppt säsongerna med premiär någon gång i perioden mars-maj månad. Eftersom både den fjärde och femte säsongen hade sina danska premiärer i maj månad vore det rimligt att släppa den sjätte säsongen tidigare än så. Det känns än mer sannolikt med en tidigare premiär nästa år då man kom igång väldigt tidigt med inspelningen.

Låt oss alltså hålla tummarna för en premiär i mars 2025.

Vill du vänta med att se Morden i Helsingör säsong 6 tills den kommer ut i sin helhet på TV4 Play? Då får du oavsett när den kommer ut i Danmark vänta till sommaren 2025.

Filmtopp håller dig uppdaterad med senaste nytt om "Morden i Helsingör".

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL