Moa Andersson ger ”Så mycket bättre” en ny chans – så bra är programmet idag

Moa Andersson ger ”Så mycket bättre” en ny chans – så bra är programmet idag

  • TV4 Play
Moa Andersson
06 oktober 2024 kl. 12:00

Borde programmet ha slutat på topp istället för att bli en långkörare?

Premiären av ”Så mycket bättre” ligger kvar som en slags kvardröjande eftersmak, med frågan om formatet blivit uttjatat. Men samtidigt kan jag inte undgå mitt leende, som dröjer kvar på läpparna.

Det är kosläpp på Grå Gåsen! Kanske inte riktigt, men nästan, när det återigen är dags för ett helt nytt gäng artister att samlas på Gotland i Så mycket bättre. Som vanligt utlovas personliga berättelser som varvas med skratt, gråt, överraskningar och oförglömliga musiknummer. Bland årets artister finner vi Arja SaijonmaaDregenSeinabo SeyAndreas Lundstedt, Sophie ZelmaniLouise LennartssonSimon Superti och Alba August.

Så mycket bättre 2024
Foto: Linus Hallsénius / Peter Knutson

Har "Så mycket bättre" blivit urlakat?

Jag är en av alla de som slaviskt har sett alla säsonger av Så mycket bättre, och programmet har ju slutat upp i någon form av långkörare. Det är alltid lika spännande när TV4 släpper årets medverkande, det sätter tonen för vad det kommer bli för känsla över säsongen. Samtidigt är det svårt att förutse, eftersom man faktiskt inte känner artisterna på djupet och hur de fungerar i en grupp, det är det man får i programmet.

Desto fler år som går, blir jag mer och mer skeptisk till att produktionen fortsätter som vanligt under somrarna på Gotland. Formatet har fått sina ändringar sedan starten, och de första säsongerna är minst sagt oslagbara. Frågan som ligger kvar i munnen, som en slags kvardröjande eftersmak, är om programformatet inte har blivit lite urlakat? 

Så mycket bättre 2024
Simon Superti och Louise Lennartsson. Foto: Linus Hallsénius / Peter Knutson

"Längtar efter att se vad resterande avsnitt har att erbjuda"

Det är flera artister som faller mig i smaken i årets säsong och är bland annat otroligt glad att Louise Lennartsson är en av de som kommer medverka från start till slut. Men hur säsongen kan komma att bli är svårt att säga efter premiären. Kommer alla de personliga berättelser som utlovas verkligen varvas med skratt, gråt, överraskningar och oförglömliga musiknummer som kommer gå till Så mycket bättre-historien? Jag vill inte förminska artisterna i årets säsong på något sätt, alla är helt magiska – men är det inte lite väl gjort nu?

TV4 menar att det blir allt annat än en lugnt start för artisterna. Vad jag tycker om det vet jag inte, premiäravsnittet sticker dessvärre inte ut mer än föregående säsonger. Vi får bland annat lära känna artisten Sophie Zelmani bättre, och hur hon är vettskrämd för hur allt i programmet ska gå. En otrolig kvinna med en fantastisk sångröst, men jag känner att hon borde njuta mer av upplevelsen – och kanske gör hon också det tids nog. Det återstår helt enkelt att se.

Trots allt, så uppskattar jag blandningen man får i Så mycket bättre av artister och genrer. Men samtidigt som frågan om programmet börjar bli uttjatat och kanske bör sluta på topp, kan jag inte låta bli att le när jag slår på det första avsnittet (det har ju faktiskt varit en favorit länge). Och jag måste konstatera att jag längtar efter att se vad resterande avsnitt har att erbjuda.

Säsongspremiären av ”Så mycket bättre” kan du se på TV4 Play. Programmet sänds även på TV4 söndagen den 6 oktober klockan 20.00.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL