Missa inte: Henrik Dorsin spelar ”holkrökande proggare” i komedi på TV4 Play

Missa inte: Henrik Dorsin spelar ”holkrökande proggare” i komedi på TV4 Play

  • TV4 Play
Sofie Landgren
17 oktober 2024 kl. 22:00

Snart lämnar komedin "Flykten till framtiden" streamingtjänsten

Här gäller det att vara snabb! Om ynka två dagar försvinner den fantastiskt mysiga komedifilmen "Flykten till framtiden" från TV4 Play. I en av huvudrollerna ser vi Henrik Dorsin som en "holkrökande proggare".

Skynda dig att se Henrik Dorsins "Flykten till framtiden" innan den försvinner

Det är inte ofta man kan hitta en klockren svensk komedifilm att avnjuta hemma i TV-soffan. Svenska komedier har en tendens att bli antingen mer åt drama-hållet eller på tok för barnsliga, men en svensk komedifilm som faktiskt sticker ut och som är väldigt härlig är Flykten till framtiden (2016). I filmen ser vi bland andra Henrik Dorsin glänsa i en av huvudrollerna – en roll som i synopsen till filmen beskrivs som något så udda som en "holkrökande proggare".

Har du ännu inte hunnit se filmen eller vill passa på att avnjuta den igen så gäller det att vara snabb för från och med lördag den 19 oktober försvinner filmen från TV4 Play. Hinner du inte se den innan dess? Ingen fara. Antingen kan du uppgradera ditt konto till TV4 Play+ och få möjligheten att se filmen till sista december, eller så kan du hålla utkik efter andra streamingtjänster med filmen – kolla i så fall var den finns att streama här.

Här kan du läsa Filmtopps recension: Flykten till framtiden (2016)

Henrik Dorsin
Henrik Dorsin. Foto: SF Studios.

Det här handlar "Flykten till framtiden" om

Året är 1973 och 22-årige Svante jobbar i skivaffär hos den holkrökande proggaren Bengan, som drömmer om att slå igenom med sin tvärflöjtsmusik. Svante lider av ett hjärtfel och får beskedet att han bara har några dagar kvar att leva. Mitt i bedrövelsen öppnar sig plötsligt en oväntad möjlighet att resa till framtiden – närmare bestämt till år 2016. I den moderna världen träffar han Elsa och tillsammans kommer de på ett sätt att få Svantes trasiga hjärta lagat. För att lyckas måste de resa tillbaka till 70-talet och skaffa fram pengar. Allt hänger på om den inbitne idealisten Bengan är beredd att bli kapitalist. Ska den udda trion hinna rädda Svante innan tiden kommer ikapp honom?

Regi står Ulf Malmros och Jaana Fomin för, och i rollerna ser vi bland andra Henrik Dorsin, Elias Palin, Johan Ulveson, Ia Langhammer och Victoria Dyrstad.

Missa inte "Flykten till framtiden" som just nu finns att streama på TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL