KLART: Då kommer den sista säsongen av ”Badhotellet”

KLART: Då kommer den sista säsongen av ”Badhotellet”

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
21 juli 2024 kl. 13:27

Den danska tittarfavoriten intar snart TV4 Play på nytt

Snart är det premiär för den tionde och sista säsongen av "Badhotellet" på TV4 Play. Här är allt vi vet om vad som komma skall.

I Sverige gör vår deckardrottning Camilla Läckberg såpan Strandhotellet som tar oss till den fiktiva kuststaden Saltsjövik. Denna är ej att förväxla med den danska tittarfavoriten Badhotellet som utspelar sig vid Nordsjöns sanddyner. 

Den omåttligt populära dramaserien har rullat sedan 2013 och ger oss berättelsen om gästerna och personalen på ett badhotell under 1940-talet. I centrum står kammarflickan Fie, köpmannens dotter Amanda och den lokala fiskaren Morten, vars livsöden är sammanflätade.

Trots att den rullat i över tio års tid har man lyckats hålla kvaliteten uppe, med intriger som fortsatt fängsla tittarna. På IMDb kan vi se att Badhotellet har höga 8.0/10 i betyg, vilket är sällsynt högt för en nordisk produktion. 

KLART: Då kommer den sista säsongen av ”Badhotellet”
"Badhotellet". Foto: TV2.

Då har Badhotellet säsong 10 premiär på TV4

Här hemma kan vi se Badhotellet på flera streamingtjänster, men flest tittare når den på TV4 Play där nio av de tio säsongerna finns tillgängliga. Den tionde, som släppts i sin helhet på andra håll, är nu på god väg. 

Badhotellet säsong 10 släpps på TV4 Play den 19 augusti. Som vi förstår det släpper man den med ett avsnitt i taget.

Sista säsongen

I den tionde säsongen av Badhotellet, som också blir den allra sista, är året 1946 och andra världskriget har nått sitt slut. Gästerna kliver därför in med full optimism, men alla bitar har trots detta inte fallit på plats, och plötsligt befinner sig det lilla hotellet i ett ödesår. Gäster och anställda måste hålla ihop för att det de håller mest kärt inte ska gå förlorat. 

Sammanlagt består den kommande säsongen av nio avsnitt, och tittarna kan förvänta sig att se flera karaktärer från de tidigare säsongerna dyka upp för att ta farväl. Att döma av de höga betygen på respektive avsnitt blir det här ett lovande avslut.

Ja, med säsong 10 går "Badhotellet" i mål för gott. Vi ser bara skäl att hoppas och tro på en värdig final för serien.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL