Hyllad brittisk kriminalserie bland nyheterna på TV4 Play – se alla avsnitt

Hyllad brittisk kriminalserie bland nyheterna på TV4 Play – se alla avsnitt

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
20 oktober 2024 kl. 12:00

Mordgåtor i den walesiske småstaden Aberystwyth

TV4 Play har tagit in en spännande titel för alla som älskar brittiska kriminalserier. "Hinterland" består av tre säsonger som alla finns att streama.

Hur många bra brittiska kriminalserier finns det egentligen? Så pass många att vi till och med glömmer bort flera av dem med tiden. Lyckligtvis tenderar "våra förlorade barn" att hitta hem igen. Nu har TV4 Play tagit in något av en bortglömd diamant i form av den hyllade serien Hinterland. Den utspelar sig i walesiske småstaden Aberystwyth och följer en kommissarie vid namn Tom Mathias som försöker leda ett utredningsteam när de tar sig an mordfall – samtidigt som han brottas med sina egna inre demoner och ett hemlighetsfullt förflutet.

Hyllad brittisk kriminalserie bland nyheterna på TV4 Play – se alla avsnitt
Foto: BBC Wales One.

Se alla säsonger av det brittiska kriminaldramat “Hinterland“ på TV4 Play

Hinterland är den sortens kriminalare där varje säsong utgörs av ett färre antal långfilmer, som alla täcker separata fall. Serien hade sin premiär 2013 och rullade fram till och med 2016. Sammanlagt blev det tre säsonger bestående av 13 stycken avsnitt (eller filmer). Med 15 000 röster har den 7,6/10 i betyg på IMDb vilket ska vara tillräckligt för att kunna garantera hög kvalitet.

När The Guardian recenserade den första säsongen för över tio år sedan gav de serien beröm för sina spektakulära vyer och för prestationen av Richard Harrington som den plågade huvudkaraktären Tom. De flaggade för att de fyra avsnitten håller varierande kvalitet, men att den sammantaget är klart sevärd. The Telegraph hyllade serien än mer och kallade den "enastående". 

Du som ger Hinterland en chans och genast fastnar för den kan glädjas åt det faktum att TV4 Play tagit in serien i sin helhet. Med andra ord finns här en hel del timmar att fördriva tiden med för dig som söker efter spänning framför TV:n.

Filmtopp håller dig uppdaterad med bra film- och serietips. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL