Enorm EM-succé för TV4 – så många såg Spanien krossa Englands gulddröm

Enorm EM-succé för TV4 – så många såg Spanien krossa Englands gulddröm

  • TV4 Play
Emil Oscar Rasmussen
15 juli 2024 kl. 14:15

Miljonpublik såg Spanien vinna fotbolls-EM

I går avgjordes fotbolls-EM 2024 och det var Spanien som i slutändan kunde krönas till Europamästare efter att ha besegrat England i finalen. För TV4, som sände matchen linjärt och på TV4 Play, blev finalen en enorm succé.

Olympiastadion i Berlin, söndagen den 14 juli, det var spelplatsen för EM-finalen i fotboll för herrar 2024. Där ställdes giganterna Spanien och England mot varandra, i en match där de förstnämnda slogs för att befästa sin position som ett av 2000-talets bästa landslag och de sistnämnda för åter få lyfta en mästerskapsbuckla, för första gången på snart 60 år.

Spanien tog tag i taktpinnen redan från start och tog också ledningen, men England kämpade sig tillbaka och fick till en kvittering. I slutminuterna visade sig Spanien trots allt vara numret för stora för England och satte segermålet 2-1.

För TV4 och TV4 Play, där finalmatchen visades, blev fotbollsfesten en stor succé med rekordsiffror.

Nästan 2 miljoner såg Spanien mot England – och rekord slogs på TV4 Play

I dag kan TV4 avslöja att närmare två miljoner tittare i snitt tittade på finalen där Spanien krossade Englands gulddrömmar. Snittsiffran under första halvlek landade på 1,9 miljoner och motsvarande siffra under andra halvlek på 2,0 miljoner. Totalt noterades det att 2,7 miljoner såg åtminstone en del av matchen på TV4.

Även på TV4 Play var tittarsiffrorna en enorm framgång. TV4 rapporterar inga exakta tittarsiffror på tjänsten, men menar att EM-finalen slog VM-finalrekordet från 2022 mellan Frankrike och Argentina, och blev således den mest streamade matchen någonsin på TV4 Play och C More.

– TV4 Play har gått otroligt starkt hela mästerskapet, både vad gäller konsumtion och vad gäller nya abonnenter till TV4 Play. Det känns fantastiskt att få krydda det med ett nytt streamingrekord under gårdagens spännande EM-final, säger Jens Håkansta, kanalchef på TV4, i ett pressmeddelande.

Både TV4 och SVT har visat fotbolls-EM 2024, men det var alltså TV4 som var sändningsansvariga för finalmatchen.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt på TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL