En av Liam Neesons bästa actionthrillers från 2020-talet – nu på TV4 Play

En av Liam Neesons bästa actionthrillers från 2020-talet – nu på TV4 Play

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
Uppdaterad 19 september 2024 kl. 15:25 | Publicerad 16 september 2024 kl. 18:00

Intar streamingtjänstens topplista

Liam Neeson har gjort otaliga actionthrillers i sin karriär. Nu finns en av hans mer omtyckta på senare år bland de nytillkomna filmerna på TV4 Play.

Den folkkäre skådespelaren Liam Neeson hade nyligen stor framgång i Sverige med hans film Memory som klev in och tog förstaplatsen på Viaplays topplista. Nu gör han succé på TV4 Play med en annan film, som råkar vara en av hans mest omtyckta från 2020-talet. Vi syftar på actionthrillern Honest Thief i vilken han spelar en bankrånare som gör upp med två korrupta FBI-agenter. 

Även om Liam Neeson, 72, är en av vår tids mest älskade skådespelare så har hans filmer på senare år många gånger lämnat en med en del i övrigt att önska. Honest Thief är långt ifrån en perfekt film men den är mer uppskattad än de flesta av Neesons verk från 2020-talet. I filmen spelar han en notorisk bankrånare vid namn Tom Carter som bestämt sig för att sluta göra stötar och istället leva ett hederligt liv. Men när ett par fult spelande FBI-agenter kommer honom på spåren dras han in i en farlig katt- och råttalek. 

LÄS OCKSÅ: Svenska tittarna fastnålade framför ny detektivthriller med Russell Crowe

Liam Neeson i "Honest Thief". Foto: Open Road Films.

”Honest Thief” med Liam Neeson bland de mest populära filmerna på TV4 Play

Vi behöver inte sopa rent internet för att kunna konstatera att Honest Thief inte är någon kritikerfavorit. Drar vi ett snitt hamnar den någonstans i mitten på betygsskalan. Däremot verkar det som att tittarna gillar den mer. Med närmare 60 000 röster på IMDb har den betyget 6,0/10 och på den andra stora internationella filmdatabasen Rotten Tomatoes har filmen höga 87/100 i poäng av dess användare. 

Filmtopps recensent August Klittmar ställer sig på tittarnas sida och delar ut en trea i betyg med motiveringen att Liam Neeson lyckas göra den till en intensiv upplevelse. 

– Även om filmeninte blir sådär nagelbitande spännande som liknande thrillers om felaktigt misstänkta män – typ I sista minuten (1959), Jagad (1993), Collateral (2004) – så är den ändå sevärd, främst tack vare Neesons fängslande skådespel, skriver han. 

LÄS OCKSÅ: TIPS: ”Enastående” Nicolas Cage i bortglömd kriminalthriller på TV4 Play

Nu finns Honest Thief att se på TV4 Play där den genast gör succé och håller till på toppen av deras mest populära filmer just nu. Saknar du streamingtjänsten så finns den att se hos andra leverantörer. Kanske kommer du likt många andra tittare tycka att filmen är sevärd. 

Här kan du streama: Honest Thief (2020)

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL