Emmy Rönning ligger i sängen i "The Challenge"

Emmy Rönnings avslöjande i The Challenge: “Jag har MS“

  • TV4 Play
Eric Diedrichs
12 augusti 2024 kl. 16:00

Realitystjärnan öppnar upp sig i nya programmet

I dag är det premiär för "The Challenge" på TV4 – en ny storsatsning på realityfronten. I programmet berättar Emmy Rönning om livet med sjukdomen.

I dag kickar realityhösten igång med TV4:s nya program The Challenge, som beskrivs som "världens tuffaste realitytävling". Filmtopp har tjuvkikat på premiären och beskriver det som en blandning mellan gamla realityfavoriter, något som inte bara stärks av de många olika inslagen (tävlingar, lyxhus, pakter och tjafs) utan också av att deltagarna är handplockade från andra realityprogram – Farmen, Robinson, Bachelorette och Bachelor.

Emmy Rönning, känd från Bachelor, är en av deltagarna. Trots att The Challenge beskrivs som "världens tuffaste realitytävling", säger hon att hon inte har rört sig på "5-6 år". Men det är inte det enda som kan göra spelet tufft för 30-åringen från Falun. I premiäravsnittet öppnar hon upp sig för den tidigare Farmen-deltagaren Alexander Segerström om sin sjukdom.

Emmy Rönnings avslöjande i The Challenge: "Jag har MS"

– Jag har MS, om du vet vad det är, en autoimmun sjukdom. Får jag mycket intryck och sånt där, då blir jag väldigt trött.

– För två år sedan fick jag min MS-diagnos [multipel skleros]. En dag skulle jag duscha, duschade lite för varmt, satt ner och då bara föll jag ihop. Det var då jag själv förstod att jag kanske måste ta tag i det här. Röntgar hjärnan och ryggen och då visade det sig att jag har massor av ärr. För det är det MS-är, att mitt eget immunförsvar attackerar myelinet, som är runt mina nervsignaler i hjärnan och ryggmärgen.

– Det min MS gör är att jag inte orkar lika mycket som alla andra. Jag måste tyvärr vila mer för det är en hjärnskada.

Alexander Segerström blir märkbart berörd av att Emmy Rönning anförtror sig till honom och säger direkt att hon måste säga till honom om hon behöver hjälp med något. Även om Emmy ser lättad ut säger hon att "man ska behandla mig exakt lika".

"The Challenge" har premiär i dag klockan 20:00 på TV4. Då släpps de två första avsnitten. På TV4 Play finns flera avsnitt tillgängliga.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL