Deltagaren dog under Petters realityprogram – kan nu skrotas av TV4

Deltagaren dog under Petters realityprogram – kan nu skrotas av TV4

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 11:01 | Publicerad 15 augusti 2024 kl. 07:55

"Jag är chockad!"

I går blev det känt att en svensk manlig deltagare dött under inspelningen av TV4:s nya satsning "Berget" med Petter. Programmets framtid är nu osäker.

I måndags kunde vi rapportera om TV4:s nya programsatsning Berget med artisten Petter som programledare. Formatet följer femton okända deltagare som tar sig an uppgiften att bestiga Norges nationalberg Stetind, och längs vägen ställas inför en rad andra utmaningar. I potten finns en stor summa pengar att kamma hem. 

– Jag blev väldigt inspirerad och peppad, speciellt eftersom jag älskar att vara i såna här miljöer. Det är en sån vacker natur och jag gillar också fysiska utmaningar, så på nåt sätt tyckte jag att det här kändes perfekt för mig, sade Petter då om hur han kände inför att göra Berget.

Under onsdagskvällen, vilket var tidigt in på inspelningsperioden, drabbade produktionen av en stor tragedi. En av deltagarna omkom, rapporterar Aftonbladet. Vem personen är framkommer inte, men det är förstått att han är en man i femtioårsåldern. 

Karin Nyman, som är HR- och kommunikationsdirektör på TV4, säger följande till tidningen: 

– Jag kan bekräfta att en deltagare har avlidit efter vad som verkar vara ett sjukdomsfall. Det hela är oerhört tragiskt.

Hon berättar att de nu kommer "utreda och ta reda på vad som hänt", men att första prioritet just nu är att ge stöd till alla inblandade. 

Enligt den norska tidningen NRK har deltagaren dött till följd av ett hjärtstopp. Man ska ha gjort hjärt- och lungräddning på plats.

Programledaren Petter har kommenterat dödsfallet i ett inlägg på Instagram, och uttrycker sig som "chockad". 

Efter dödsfallet är framtiden osäker för Petters program "Berget" på TV4

Den tunga händelsen har lett till att Narviks kommun tillsatt en krisstab. Nu ställs frågan om programmet Berget kommer att kunna fortsätta. Enligt Aftonbladet har TV4 ännu inte fattat något beslut om inspelningen ska tåga vidare eller om den ska stoppas. Kanalen ber om att få återkomma runt denna fråga i ett senare skede. 

Under dagen har programledaren Petter gått ut med ett större meddelande där han beskriver känslorna som han går igenom just nu. 

– Känslan av hjälplöshet av att inte kunna vara där på plats var hemsk och svämmade över mig.

– Jag kan inte beskriva den här sorgen i ord. Mina tankar går ut till familjen, anhöriga, deltagarna och alla medarbetare på plats och i hela produktionen. Det här är vad jag har att säga med respekt till alla inblandade.

Läs hans meddelande här:

Filmtopp uppdaterar dig så fort vi vet mer om situationen och programmets framtid.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL