Brittiska kriminalaren levererar “briljant” spänning på TV4 Play

Brittiska kriminalaren levererar “briljant” spänning på TV4 Play

  • TV4 Play
Sofie Landgren
07 augusti 2024 kl. 20:00

Beskrivs som Skottlands svar på Fargo

Den prisbelönta TV-serien "Guilt" är en mörk thrillerserie från Skottland med inslag av humor. Utöver flera priser har den hyllats av den brittiska tidningen The Guardian som "Skottlands svar på Fargo".

Upptäck hyllade "Guilt" – tillbaka med ny säsong

I den prisbelönta serien Guilt får vi följa två bröder, Max och Jake, som är varandras motsatser. De råkar köra över en äldre man, Walter, som avlider på platsen. De bestämmer sig för att mörklägga det som har hänt och få det att framstå som att mannen dött av naturliga orsaker. Men i sina försök att dölja sanningen upptäcker de att de inte kan lita på någon – inte ens varandra.

Med hela fem  BAFTA-priser i bagaget har det nu blivit dags att ta farväl av de populära bröderna från Edinburgh i den tredje och sista säsong av Guilt, som i dag har premiär på TV4 Play. Och om man ser till den anrika brittiska tidningen The Guardian och deras betyg på 4 av 5 stjärnor så blir det minst sagt en värdig final.

"Kriminalserien från Edinburgh tar farväl av de återförenade bröderna, med enastående välarbetat skådespeleri och en handling som får varenda karaktär att möta en livsavgörande kris. Det är en vild åktur," skriver The Guardian.

Premiär för säsong 3 av Guilt på TV4 Play+
Foto: BBC Studios.

Tittarna hyllar "Guilt" – kallar den för briljant

Men det är inte bara kritikerna som har förälskat sig i Guilt. På IMDb har serien 7,4 av 10 i användarbetyg och Rotten Tomatoes har den föredömliga 96 procent av kritikerkåren och 82 procent av publiken. Bäst verkar emellertid den nya säsongen vara, som har 100 procent från båda parter.

Några av tittarnas kommentarer:

"Briljant! Många twister och slutar precis som det ska och på ett sätt jag aldrig helt hade gissat. Fantastiskt manus, fantastisk TV!"

"Det här är fantastiskt, du kanske inte riktigt förstår hur bra det är från början men det kommer du att göra...!"

"Utmärkt underhållning. Briljant mörk komedi som är lätt att titta på men ändå engagerande."

Har du inte sett de två tidigare säsongerna av "Guilt"? Inga problem, även de går att streama på TV4 Play.

Premiär för Guilt säsong 3
Foto: BBC Studios.

Stora namn gör sista säsongen till en succé

I rollerna ser vi bland annat Emun Elliott (Star Wars: The Force Awakens, Game of Thrones) som spelar den våndade Kenny Burns, Phyllis Logan (Downton Abbeys Mrs. Hughes) spelar rollen som Maggie Lynch, och Sara Vickers (Endeavors Joan Thursday), i rollen som Erin Lynch, dottern som försöker ta avstånd från familjeföretaget.

Den tredje och sista säsongen av "Guilt" har premiär på TV4 Play den 7 augusti 2024.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL