Alla vill se nya Johan Falk-filmer – här är sista pusselbiten som saknas

Alla vill se nya Johan Falk-filmer – här är sista pusselbiten som saknas

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
Uppdaterad 27 september 2024 kl. 08:43 | Publicerad 26 september 2024 kl. 12:59

Anders Nilsson uppdaterar om läget

Parallellt med böckerna som gör succé finns det planer på att göra nya Johan Falk-filmer, men än så länge är inte allt helt löst. Det saknas en pusselbit.

Sedan i höstas har vi på Filmtopp haft en tät bevakning av allt som sker på fronten med Johan Falk. Sedan dess har mycket hänt. Vi har fått ta del av den hyllade första boken Slutet var bara början och nu, den 30 september, släpps uppföljaren De döda och de levande. Det är enormt högt tryck på böckerna men hajpen slutar inte bara där – det är på tapeten om att göra nya filmer med gänget från originalserien bestående av tjugo delar. 

Att göra nya filmer är något som man har jobbat på i flera års tid bakom kulisserna och om allt går i lås kan fansen alltså se fram emot en fortsättning. Så vad krävs för att det projektet ska kunna förverkligas? På en releasefest i Göteborg för De döda och de levande ger författaren och huvudskaparen bakom Johan Falk, Anders Nilsson, oss en lägesrapport. Något han tidigare har flaggat för våra läsare att han skulle göra.

LÄS OCKSÅ: Netflix nästa stora svenska krimsatsning utspelar sig i en ”värld av våld”

Alla vill se nya Johan Falk-filmer – det är sista pusselbiten som saknas
Seth Rydell ställs inför sin största utmaning hittills i nya Johan Falk-boken. Foto: Nordisk Film.

Det är sista pusselbiten som saknas för att göra nya Johan Falk-filmer

Den 30 september släpps nya boken De döda och de levande i alla butiker. Den lovar ett fasansfullt spännande kapitel i Johan Falk-sagan då vår huvudkaraktär tvingas bilda allians med Seth Rydell som vet om att han är vid liv, och nu behöver honom för att rädda sitt eget skinn. 

Här kan du beställa hem "De döda och de levande"

Efter De döda och de levande ska en till bok släppas. Därefter är planen att göra nya Johan Falk-filmer – om allting går i lås. Teamet från de tidigare filmerna är ombord, något som Jakob Eklund själv har bekräftat. Nu fattas bara den sista pusselbiten, som är en viktig sådan. 

– Det enda som saknas nu är att TV4 ska få in de sista produktionspengarna. De gör sällan produktioner helt exklusivt, utan samarbetar med olika TV-kanaler utomlands om finansieringen, säger Anders Nilsson till Filmtopp. 

Anders Nilsson har tidigare nämnt att böckerna Slutet var bara början och dagsaktuella De döda och de levande behövde göras i bokform för att de hade varit för dyra att gestalta på film. Vi får hoppas att det går vägen och att TV4 lyckas få de sista stålarna som behövs för att kunna väcka liv i den kanske mest älskade svenska filmserien någonsin. 

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som sker runt Johan Falk. 

LÄS OCKSÅ: Netflix nästa stora svenska krimsatsning utspelar sig i en ”värld av våld”

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL