Tom Hanks om sin största flopp: “vackraste filmen jag gjort“

Tom Hanks om sin största flopp: “vackraste filmen jag gjort“

Sofie Landgren
11 augusti 2024 kl. 16:00

Fick katastrofala siffror i biljettkassan

Tom Hanks är en av världens främsta skådespelare, det är sedan gammalt, men även solen har sina fläckar. Till och med Tom Hanks har mindre lyckade produktioner på sitt CV och här är filmen som floppade, trots att den är otroligt vacker enligt skådespelaren själv.

Ewery Time We Say Goodbye
Foto: Tri-Star Pictures.

Tom Hanks om sin karriärs största flopp – filmen som försvann spårlöst

I mer än 30 år har Hollywoodstjärnan Tom Hanks lyckats hålla facklan som en av filmvärldens stora giganter vid liv, och trots sin ålder på 68 år ser stjärnan inte ut att gå i pension på ett bra tag. Men, trots en imponerande karriär med en hel drös av storslagna produktioner som Forrest Gump, Den gröna milen och Rädda menige Ryan finns det givetvis filmer som som inte riktigt håller måttet, och en av dem är Every Time We Say Goodbye från 1986.

Flera år efter filmens släpp medgav Tom Hanks under en intervju med David Sheff att även om Every Time We Say Goodbye floppade och i stort sett försvann spårlöst så anser han att det är en otroligt vacker film. När David Sheff ber Tom Hanks att själv ge en kort recension av filmen svarar han följande:

– Den försvann spårlöst, även om det förmodligen är den visuellt vackraste film jag har gjort, förklarar Tom kort och koncist under intervjun.

Fick katastrofala siffror i biljettkassan

På svenska heter filmen Kärleks ljuva längtan och handlar om en amerikansk pilot (spelad av Tom Hanks), under andra världskriget, som återhämtar sig från en skada i Jerusalem. Han möter en ung judisk flicka och blir snabbt förälskad, men hon tror inte att deras förhållande kommer att hålla då deras olika bakgrund hotar att dra isär dem. Trots ett lockande manus och visuellt vackert filmad lyckades filmen bara få in 279 000 dollar i biljettkassan och förblir Tom Hanks lägst inkomstbringande biofilm enligt tidningen Far Out Magazine.

Besök Streamtopp för att se om Kärleks ljuva längtan finns att streama någonstans!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL