Tittarnas upptäckt i nya Joker-trailern – Dark Knight-karaktären återvänder

Tittarnas upptäckt i nya Joker-trailern – Dark Knight-karaktären återvänder

Emil Oscar Rasmussen
25 juli 2024 kl. 18:00

Fansen var snabba med att se detaljen

I oktober är det dags för "Joker: Folie À Deux", den efterlängtade uppföljaren till "Joker" (2019). Häromdagen släpptes filmens senaste trailer och fans var snabba med att notera närvaron av en klassisk Batman-karaktär i den – men det krävdes uppmärksamhet för att upptäcka den dolda detaljen.

Joaquin Phoenix gjorde enorm succé Jokern, eller Arthur Fleck som han heter, i Todd Phillips Joker (2019). Efter fem års väntan är det snart dags för uppföljaren, Joker: Folie À Deux att göra entré på biografer runt om i världen. Den 2 oktober har filmen svensk premiär och det kommer att bli ett kärt återseende – men inte bara av Jokern.

Jokern är som bekant en del av DC Comics Batman-universum och sedan tidigare är det känt att den nya filmen bland annat kommer att inkludera karaktären Harley Quinn, som denna gången spelas av Lady Gaga. Nu har uppmärksamma fans upptäckt att filmen kommer att involvera ytterligare en välkänd Batman-bekanting.

LÄS OCKSÅ: Här är världens bästa thriller enligt IMDb

Tittarnas upptäckt i nya Joker-trailern – Dark Knight-karaktären återvänder
Foto: Warner Bros.

Fansen har upptäckt dold karaktär i senaste Joker-trailern

Med ett premiärdatum som kryper allt närmare har PR-maskineriet för Joker: Folie À Deux börjat rulla igång på allvar. Det märks exempelvis på att Warner Bros. häromdagen släppte en ny officiell trailer för filmen. På Warner Bros. YouTube-kanal har den nya trailern setts nästan 15 miljoner gånger och bland dem finns det en och annan uppmärksam tittare.

Det dröjde inte länge efter att trailern hade släpps innan fans hade noterat en detalj som avslöjade att en specifik karaktär kommer att vara med i filmen, vilket inte hade annonserats tidigare. För att upptäcka detaljen räckte det inte att man bara tittade på trailern, utan det krävdes att man satte på textningen för trailer. Där gick det att urskilja att en av replikerna yttras av Harvey Dent, vilket Discussing Film var först med att uppmärksamma på X (f.d. Twitter).

Textningen för trailern har nu stängts av.

LÄS OCKSÅ: Christian Bale säger ja till ny Batmanfilm – på ett villkor

Alla Batman- och serietidningsentusiaster är väl bekanta med namnet Harvey Dent, som också är känd som "Two-Face". För de som däremot inte är lika insatta i världen är namnet sannolikt mest bekant från Christopher Nolans Batman-trilogi med Christian Bale. Harvey Dent spelas där av Aaron Eckhart och är en betydande karaktär i The Dark Knight (2008).

Uppgifterna om att Harvey Dent är med i Joker: Folie À Deux har ännu inte bekräftats, men online spekuleras det i att karaktären kommer att spelas av Harry Lawtey (Industry, The Pale Blue Eye).

I nya Joker: Folie À Deux kommer vi också att få se välkända namn som Zazie Beetz, Brendan Gleeson, Steve Coogan m.fl.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt i filmvärlden.

LÄS OCKSÅ: Christopher Nolan ville inte göra The Dark Knight

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL