Tips på skräckfilmer att se i september – och var du kan streama dem

Tips på skräckfilmer att se i september – och var du kan streama dem

Sofie Landgren
04 september 2024 kl. 18:00

11 rysligt sevärda skräckfilmer

Det har officiellt blivit höst om man ser till kalendern och för oss på Filmtopp betyder det att vi äntligen har klivit in i skräckfilmssäsongen. Därför har vi valt att granska streamingtjänsternas utbud för att plocka ut de mest sevärda titlarna i september

Filmtopp tipsar: 11 sevärda filmer att streama i september

Skräckfilmer på Disney+
Foto: Disney+ / SF.

Sevärda skräckfilmer på Disney+

The Night House (2021)

Betyg på IMDb: 6,4/10

Efter att Beths man oväntat avlider, blir hon ensam kvar i hemmet vid sjön som han byggde åt henne. Hon försöker så gott hon kan hålla ihop men sedan kommer drömmarna. Störande syner om en entitet i huset kallar till henne men dagsljuset sköljer bort alla bevis på ett spöke. Beth börjar gräva i hans tillhörigheter för att få svar.

Dolt under ytan (2000)

Betyg på IMDb: 6,6/10

Dr. Norman Spencer lever lyckligt tillsammans med hustrun Claire och hennes dotter Caitlin i ett underbart beläget hus vid en insjö i Vermont. Claire gav upp sin karriär som cellist för att i stället på heltid ägna sig åt dottern Caitlin, som nu skall börja på college. Detta utgör en källa till oro för Claire, liksom ett nyinflyttat, ständigt grälande grannpar. Norman har emellertid svårt att ta sin hustrus alltmer fantasifulla oro på allvar.

LÄS ÄVEN: Nya filmer och serier på Disney+ i september 2024 – två nya Marvel-serier

Sevärd skräckfilm på MAX
Foto:  Radius TWC.

Sevärd skräckfilm på Max

It Follows (2014)

Betyg på IMDb: 6,8/10

Efter en het dejt-kväll inser 19-åriga Jay att det som hennes dejt varnat henne för faktiskt är på riktigt. Genom sexuella möten förs "smittan" vidare och en ondsint kraft personifierad av hålögda, mordiska stalkers är ute efter henne. Men ingen annan kan se förföljaren och den deliriska mardrömmen kan bara ta slut för henne om hon lyckas föra den vidare till någon annan...

LÄS ÄVEN: Nya filmer och serier på Max i september 2024 – Över Atlanten, The Penguin m.m.

Sevärda skräckfilmer på Viaplay
Foto: Universal Pictures / Noble Entertainment / A24, Umbrella Entertainment.

Sevärda skräckfilmer på Viaplay

The Black Phone (2022)

Betyg på IMDb: 6,9/10

Finney Shaw, en blyg men smart 13-årig pojke, kidnappas av en sadistisk mördare och blir inlåst i en ljudisolerad källare där det är lönlöst att skrika. När en urkopplad telefon på väggen börjar ringa, upptäcker Finney att han kan höra rösterna från mördarens tidigare offer. Och de är fast beslutna att se till att det som hände dem inte händer Finney.

The Prodigy (2019)

Betyg på IMDb: 5,9/10

Sarah är oroad över sin unga son Miles skrämmande beteende och tror att en ond och övernaturlig kraft tar över honom. Sarah måste välja mellan en mammas instinkter att skydda sin son till varje pris och behovet att undersöka vad, eller vem, som orsakar hans onda svängningar. Sarah tvingas söka svaren i det förflutna, vilket blir en otäck åktur där linjen mellan det verkliga och overkliga blir kusligt suddig.

Talk to Me (2023)

Betyg på IMDb: 7,1/10

Ett kompisgäng har listat ut hur man frammanar de döda med hjälp av en balsamerad hand. Adrenalinkicken varje gång de lyckas blir snabbt beroendeframkallande, men när försöken går för långt så släpps okontrollerbara övernaturliga krafter loss, och gränsen till de dödas värld börjar suddas ut.

LÄS ÄVEN:

Sevärda skräckfilmer på Prime Video
Foto: Nordisk Film / Netflix.

Sevärda skräckfilmer på Prime Video

Hereditary (2018)

Betyg på IMDb: 7,3/10

När familjen Grahams matriark Ellen dör börjar hennes dotters familj att uppdaga kryptiska och allt mer skrämmande hemligheter om familjens historia. Ju mer de upptäcker, desto mer tvingas de att försöka undvika det olycksaliga öde som verkar vara deras arvegods.

After (2012)

Betyg på IMDb: 5,4/10

När författaren Ana och serietecknaren Freddy vaknar upp efter en busskrasch upptäcker de till sin stora förvåning att de är helt ensamma i den lilla staden. Nu måste de samarbeta för att verkligen hitta sanningen bakom det som har inträffat.

LÄS ÄVEN: Alla nya filmer och serier på Amazon Prime Video i september 2024

Sevärda skräckfilmer på Netflix
Foto: 20th Century Studios / Sony Pictures Releasing / United International Pictures.

Sevärda skräckfilmer på Netflix

Don't Breathe (2016)

Betyg på IMDb: 7,1/10

För att slippa tristessen, och kanske en dag kunna komma bort från sin hemstad, har de de tre vännerna Rocky, Alex och Money begått en rad välplanerade inbrott. När de hör talas om att en blind man (Stephen Lang) bor ensam i ett ödsligt bostadsområde och har en förmögenhet undangömd i sitt hem, bestämmer de sig för att genomföra sin största och sista kupp. Men deras plan går skrämmande fel när de inser att deras måltavla inte var så harmlös som de trott.

Escape Room (2019)

Betyg på IMDb: 6,4/10

Sex främlingar tackar ja till en mystisk inbjudan, men blir inlåsta i ett högteknologiskt Escape Room. De rör sig tillsammans från det ena skrämmande rummet till det andra och måste använda sina gemensamma krafter för att lösa gåtan. Eller dö.

Barbarian (2022)

Betyg på IMDb: 7/10

När hon anländer till Detroit för en anställningsintervju hyr en ung kvinna ett hus. Men när hon anländer sent på kvällen upptäcker hon att huset är dubbelbokat och att en främmande man redan bor där. Fast hon vet bättre, bestämmer hon sig för att tillbringa kvällen i hemmet, men upptäcker snart att det finns mer att frukta än en oväntad husgäst.

LÄS ÄVEN: Nya filmer och serier på Netflix i september 2024 – från action till mystik

Tips på fler artiklar:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL