Tips på 5 filmer för dig som gillar ”Longlegs” med Nicolas Cage

Tips på 5 filmer för dig som gillar ”Longlegs” med Nicolas Cage

Sofie Landgren
03 september 2024 kl. 18:00

Obehagliga filmer i sann ”Longlegs-anda”

Höstens stora snackis ”Longlegs” med Nicolas Cage i huvudrollen har tagit tittarna med storm över världen och tillhör du den skara som absolut älskar filmen? Då har du kommit rätt, här är tips på 5 filmer som du garanterat kommer att uppskatta.

Tips på filmer för dig som gillar Longlegs
Foto: Scanbox Entertainment / SF Studios / Radius TWC / Sandrew Metronome.

Filmer för dig som inte kan få nog av "Longlegs" (2024)

Filmen som blivit Nicolas Cages senaste succé är den nya skräckthrillern Longlegs av den relativt okände regissören Oz Perkins. Filmen är en kriminalrysare som följer en FBI-agent i hennes jakt på en skoningslös seriemördare. Fallet leder henne in på ett spår av ledtrådar med koppling till det ockulta, som hon måste lösa för att kunna stoppa gärningsmannen.

Tillhör du den stora massan som har hunnit se filmen och inte kan få nog så kommer här fem vassa tips att stilla din abstinens med.

RECENSION: Longlegs (2024)

När lammen tystnar (1991) och Seven (1995)
Foto: SF Studios.

När lammen tystnar (1991)

Seriemördaren "Buffalo Bill" kidnappar, mördar och slutligen skinnflår unga kvinnor. En FBI-agent under utbildning, Clarice Starling, skickas till den inspärrade, extremt farlige psykopatiske seriemördaren och psykiatern Hannibal Lecter för att möjligen få någon information om mördaren. Lecter vill dock inte säga för mycket utan att få något igen. När så "Buffalo Bill" kidnappar ett nytt offer blir det en kamp mot klockan som kräver att myndigheterna får hjälp av någon som kan sätta sig in hur en seriemördare tänker, Dr Hannibal Lecter.

Här kan du streama: När lammen tystnar

Seven (1995)

Under en rutinutryckning hittas en man som mördats medan han intagit sin måltid. Någon har skrivit ordet "frosseri" bakom kylskåpet i lägenheten. När ytterligare ett brutalt mord uppdagas finner man på brottsplatsen ordet "girighet" skrivet med blod. Poliserna Sommerset och Mills lägger nu snabbt ihop ett och ett – och får sju. Man har att göra med en psykopatisk seriemördare som systematiskt mördar sina offer efter de sju dödssynderna. Nu är bara fråga var och när nästa bestialiska mord kommer att ske?

Här kan du streama: Seven

The Blackcoat's Daughter (2017)
Foto: A24.

The Blackcoat's Daughter (2017)

Otäcka saker börjar hända på internatskolan Bramford, där Kat och Rose blivit kvar över lovet. I en parallell historia sitter en ung, psykiskt sjuk kvinna i en bil, fast besluten att ta sig till Bramford. De två historierna flätas samman i ett chockerande och oförglömligt klimax.

Här kan du streama: The Blackcoat's Daughter

It Follows (2015) och Zodiac (2007)
Foto: Radius TWC / Sandrew Metronome.

It Follows (2015)

Efter en het dejtkväll inser 19-åriga Jay att det som hennes dejt varnat henne för faktiskt är på riktigt. Genom sexuella möten förs "smittan" vidare och en ondsint kraft personifierad av hålögda, mordiska stalkers är ute efter henne. Men ingen annan kan se förföljaren och den deliriska mardrömmen kan bara ta slut för henne om hon lyckas föra den vidare till någon annan...

Här kan du streama: It Follows 

Zodiac (2007)

Mellan 1966 och 1978 föll en efter en i San Francisco-området offer för The Zodiac Killer. Han häcklade och skröt om sina många offer i direkta meddelanden till polisstyrkan. Mördaren fick officiellt ta skulden för sex mord, men påstod själv ha mördat 37 och kan i slutändan ha varit ansvarig för 50 människors förlorade liv. Offer blev även de många poliser och reportrar som under denna tid blev mer och mer besatta av fallet. När Zodiac långt senare börjar skörda nya offer, jagas han av en journalist, vars karriär gick i spillror p.g.a. sina försök att följa mördarens spår, och av den polisman som aldrig lyckades fånga honom.

Här kan du streama: Zodiac

Följ Filmtopp på Facebook för fler ovärderliga tips.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL