TIPS: Nya storfilmen bland de mest streamade just nu

TIPS: Nya storfilmen bland de mest streamade just nu

Axel Diedrichs
30 juli 2024 kl. 18:21

Ligger etta på Amazon Prime Video

Svenskarna flockas runt Guy Ritchies nya storfilm "The Ministry of Ungentlemanly Warfare" som nu toppar "mest populära-listan" på Prime Video.

Sedan de två klassikerna Lock, Stock and Two Smoking Barrels och Snatch har Guy Ritchie för sällan hittat tillbaka till sin allra starkaste form. Men regissören fick nyligen till en träff med sin serie The Gentlemen som tillhör årets bästa serier enligt IMDb. Vad gäller hans filmer fortsätter de att locka de stora massorna. Inte minst hans senaste verk, actionfilmen The Ministry of Ungentlemanly Warfare med Henry Cavill i huvudrollen. 

Den nya filmen ger oss en hårdkokt och humoristisk Andra världskriget-berättelse om den brittiska militären som anlitar en grupp elitsoldater för att attackera nazisternas styrkor. Planen är att slå till mot fienderna där det gör ondast, bakom deras linjer. Förutom Cavill ser vi även storheter som Alan Ritchson från Reacher-serien och Cary Elwes (Saw, The Princess Bride).

TIPS: Nya storfilmen bland de mest streamade just nu
Foto: Lionsgate.

Storfilmen "The Ministry of Ungentlemanly Warfare" mest populär på Amazon Prime Video

Svenskarna verkar fortfarande uppskatta Guy Ritchies kreativa sinne, och följer honom i högsta grad. Om vi bläddrar i utbudet på Amazon Prime Video kan vi nämligen se att The Ministry of Ungentlemanly Warfare toppar listan som den mest populära filmen där just nu. 

Hur länge filmen kommer att hålla till uppe på toppen återstår att se, men sett till vilken stor satsning produktionen är – och att den finns exklusivt hos Prime Video – vågar vi tro att den lockar tittarnas intresse ett bra tag till.

Guy Ritchies nya film The Ministry of Ungentlemanly Warfare
Foto: Lionsgate.

 

Fått blandat mottagande

Så vad tycker folket och kritikerna om The Ministry of Ungentlemanly Warfare? Man behöver inte scrolla bland alla omdömen på nätet särskilt länge för att förstå att det är delade åsikter. Användarna som röstat på IMDb ger den det övervägande positiva betyget på 6,9/10. Men kritikerkåren är lite hårdare i sin bedömning. 

På sajten Metacritic, som samlar vad de stora internationella redaktionerna tycker, kan vi se att filmen har poängen 55/100. Detta innebär att den ligger strax under gränsen för att anses vara sevärd. Flera av de tyngsta aktörerna såsom Variety, IndieWire och The Hollywood Reporter placerar sig alla någonstans i mitten på betygsskalan. Framför allt verkar de ha problem med filmens genomgående ton, som de menar inte sitter riktigt som den ska.

Med detta sagt är det svårt att veta vad du ska förvänta dig att tycka om The Ministry of Ungentlemanly Warfare. Kommer du att lägga dig på samma positiva linje som tittarna, eller ställa dig mer skeptisk mot den så som många av kritikerna gör? Det finns bara ett sätt att ta reda på det...

Återkom gärna med vad du tycker om Guy Ritchies nya film på vår Facebook.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL